Toyota Starlet: Originele startonderbreker verwijderen / uitschakelen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Mijn Starlet P9 heeft een startonderbreker. D.m.v. het kastje waarmee ik ook de centrale deurvergrendeling activeer moet ik de startblokkering ontgrendelen (een keer op de rode knop drukken voor de auto wilt starten).

De auto tweedehands gekocht en helaas zat er maar een zo'n kastje bij (wel 3 paar originele reserve sleutels). Hoewel het kastje nog prima functioneert kraakt en piept het aan alle kanten bij het indrukken en zit er al een scheurtje in. De kans dat het kastje er eens mee ophoudt lijkt mij aannemelijk en dan kan ik de auto niet meer starten. Helaas kon ik bij de boekjes geen startonderbreking-specifieke info vinden, dus een paar van die kastjes laten bijmaken is niet meer mogelijk.

Is het niet gewoon mogelijk de startonderbreker uit te schakelen cq. te verwijderen? Is dit zelf goed te doen (hoe?) of is dit werk voor de dealer?

alex85

Geplaatst door alex85 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Problemcar.nl levert geen bijdragen tot het omzeilen cq. onderbreken van fabrieks-startonderbrekingen en alarmen.
Neem hiervoor contact op met Uw dealer.

Mogelijke oplossingen kunnen uiteraard altijd per email aan de topicstarter worden aangeboden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.