Toyota Corolla 2005: P2138 - Gaspedaal reageert slecht/niet wanneer motormanagement lampje brandt

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 3ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Hallo allemaal,

Onlangs gaf mijn Corolla een motormanagement lampje aan, en ‘t gaspedaal reageerde heel slecht. Had de auto aan de kant gezet, en daarna weer gestart en niks aan de hand. Lampje brandde nog wel.

Toen een OBD Scanner aangeschaft, en die gaf P2138 aan. Code verwijderd en weer niks aan de hand. Daarna gebeurde het weer toen ik de auto startte, maar toen gaf het gaspedaal helemaal geen respons. Code eruit gewist, en kom gewoon weer gaan.

Nu vandaag (24-04) gebeurde het midden op de weg. Gaspedaal bij het stoplicht reageerde amper, en toen weer aan de kant gezet om de code (P2138) te wissen maar dit keer hielp dat zelfs niet. Een paar uur later de auto weer gestart, en gaf geen lampje meer aan en gaspedaal deed ook weer normaal. Iemand enig idee wat dit kan zijn? Of iemand die dit ook heeft meegemaakt?

Leeuwerik

Geplaatst door Leeuwerik , lid sinds 11 maanden geleden

3 Reacties

bert klein PRO, 11 maanden geleden

Gasklephuis storing, gasklep huis verontreinigd, of storing in de gasklephuis of de aansturing.

check

Beste antwoord, geplaatst door oldford PRO, 11 maanden geleden

De fout slaat op het gaspedaal, niet de gasklep.
Zie: https://www.tovenza.com/throttle_pedal_p...

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Wissen helpt niet , repareren wel , zie bovenstaande info van andere reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.