Toyota Yaris: piepende aandrijfriem en krakende koppeling

Bouwjaar: 2004

Ik heb een Yaris D4D van bouwjaar september 2004, met 40.000 kilometer op de teller. Ik heb al een tijdje last van een krakende koppeling, bij heel warm of koud/vochtig heeft hij daar veel last van. Garage heeft al een busje van koppelingspedaal vervangen, zonder resultaat echter. Dealer zegt dat hij de hoofdkoppelingspomp gaat vervangen, maar volgens mij zit het gekraak gewoon in het veertje dat aan de pedaal bevestigd is. Er is ook een nieuwe V-riem gelegd, omdat de vorige bij vochtig weer ook beetje piepte, nu maakt de nieuwe echter nog meer lawaai...............

Japan

Geplaatst door Japan (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

MartijnGR (0) PRO, 18 jaar geleden

Staat het riemptje wel strak genoeg dan? Als deze net een ietjes te slap staat en er veel stroom gevraagd wordt gaat het extreem gillen/piepen en dan slijt hij erg hard.

Het veertje kan je ook smeren door middel van siliconenspray, komt vaker voor bij verschillende auto's.

Japan (0), 18 jaar geleden

riem is pas vernieuwd, de riem gilt nu meer dan ervoor, en wat het kraken in de koppeling betreft, heb al met siliconenspray gespoten, in garage ook, maar dealer zegt dat de koppelingskomp moet vervangen worden, auto moet nu maandag naar garage


Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.