Toyota Yaris 2005: Rammelend geluid onder motorkap

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2SZ-FE, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 64

Goedemorgen

Ik heb een tijdje last van een rammelend geluid onder de motorkap als de auto in D staat en bij rijden met lage snelheid
De zwarte spanband( weet ff de naam niet meer) is al vervangen alsmede de waterpomp
Het geluid wordt erger als ik mijn richtingaanwijzer of gevarenlicht aan heb dan lijkt ie ook zwaarder te lopen. Ik heb er 2 filmpjes van 1 gewoon in D en de ander in D met gevaren lichten aan. Wie kan mij verder helpen garage weet het niet meer.
https://youtube.com/shorts/19Sl91cqNCs?s...

https://youtube.com/shorts/s-0ohMhLPWQ?s...

Kimo1977

Geplaatst door Kimo1977 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Siem Bijman (180) PRO, 8 maanden geleden

Spanband is denk ik de multiriem.
Lijkt inderdaad op een waterpomp dus dat die vervangen is lijkt me in eerste instantie een goede gedachte. Maar als het geluid daarmee niet weg is zou ik willen weten of het geluid wel weg is als de riem eraf is?
Als het geluid dan weg is, dan kun je kijken wat die riem allemaal aandrijft, bv dynamo, stuurbekrachtiging of airco. En dan 1 voor 1 uitsluiten. Het feit dat stroom verbruik het geluid beïnvloed doet mij denken aan de dynamo, maar dat moet je dus laten checken.

Kimo1977 (0), 8 maanden geleden

Garage gevraagd dynamo is ook vervangen wel voor een gereviseerde ik ga voorstellen om inderdaad zonder riem te laten draaien en een en ander uit te sluiten

Dankjewel

Kimo1977 (0), 7 maanden geleden

Het is opgelost blijkt de airco pomp te zijn. Dank voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.