Toyota PRIUS PLUG-IN HYBRID: Rammel/tik in achterkant auto

Bouwjaar: 2012

Hallo,

mijn Prius plugin 2012 maakt een tikkend geluid achterin de auto, elke keer als ik over een drempel of door een onregelmatigheid rij. Ik heb de hele achterbak bekleding al eens weggehaald en ik kan niets vinden dan zou kunnen tikken/rammelen. Het lijkt weg te komen bij het schuine deel (bovenkant C-stijl) naast de achterklep (boven de benzine klep), maar er lijkt niets te zitten dat los zit. Het lijkt eerder een spanning in de carrosserie of een lasnaad die 'klikt' als je door een kuil heen rijdt. Heeft iemand anders dit al eens ervaren? Enig idee wat het zou kunnen zijn? De dealer wist het ook niet.

apschoenmakers

Geplaatst door apschoenmakers , lid sinds 1 jaar geleden

3 Reacties

ferdinand, 1 jaar geleden

Ik denk dat je niet veel respons krijgt.Een opname met je telefoon kan soms verhelderend werken.Je kan het eventueel zelf opsporen door met iemand achterin een stukje te gaan rijden.Degene achterin kan het geluid wellicht lokaliseren.
Ferry

apschoenmakers, 1 jaar geleden

Dat laatste heb ik gedaan, vandaar dat ik weet waar het ongeveer vandaan komt. Een opname is een leuk idee, dan moet ik even nadenken hoe dat goed genoeg te krijgen. Bedankt!

dennisman PRO, 4 maanden geleden

De bevestiging van de achter schokdempers moet je even de lasnaad controleren en een extra las pit geven dan is het weg.
Het gaat om de bevestiging aan de bovenkant een hoekstuk net boven het achterwiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Prius of stel zelf een nieuwe vraag.