Toyota Carina E: Ratelend geluid tijdens het remmen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel

Ik heb een Carina 2.0TD van bouwjaar 1997,
En hij maakt vooraan (ik denk links) een (vrij luid) ratelend geluid tijdens het remmen.
Ik heb de remmen al nagekeken, maar kan er niks verkeerd aan opmerken. Als ik de wagen op de remmentestbank zet, doet het euvel zich NIET voor.
Er is net een ophangingsgewricht vervangen waar speling op zat (omdat ik dacht dat het hieraan misschien kon liggen), maar helaas zonder resultaat.
Wel opmerkelijk is dat als men tijdens het remmen, met het stuur draait, het ratelen/bonken luider en stiller wordt afhankelijk van de stuurstand. Als men het stuur ong 5-10 graden naar links draait, is het geluid het hardst hoorbaar

The_former_saint

Geplaatst door The_former_saint (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Homokineet van de aandrijfas slecht ?

The_former_saint (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.
De stofkappen zijn volgens mij nog nooit kapot gegaan vervangen (ik rij nu toch al 200.000km met de wagen)
Ik vind het raar dat het bij het optrekken dan geen lawaai maakt, zou dit kunnen?

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Normaal hoor je zoiets ook bij volledige stuuruitdraai met het optrekken , als je de koppeling in trapt en dan remt is het er niet , dan heeft het toch met belasting op de aandrijflijn te maken lijkt mij.
Naafmoer van de aandrijfas zit goed vast ?

The_former_saint (0), 7 jaar geleden

De naafmoer heb ik nog niet gecontroleerd.
Het lawaai is inderdaad wel een gelijkaardig geluid als bij een kapotte homokineet, alleen dat dit zich dan voor doet bij het remmen. Ik ga me volgende week eens concentreren op de homokineet. Ik kan ze misschien eens van kant verwisselen, en zien of het geluid ook van kant veranderd...
Tenzij iemand anders nog andere ervaringen/ingevingen heeft...

voyager (0), 7 jaar geleden

Zou het niet een gescheurde remschijf kunnen zijn. Wel aan de binnenzijde. Op de krik en rem er op vraagt veel minder remkracht, dan tijdens het rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.