Toyota Corolla Verso: schavend geluid bij maximale stuuruitslag

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 D-CAT

Bij het manouvreren met maximale stuuruitslag, bijvoorbeeld bij het in- uit parkeren, hoor ik een akelig schavend geluid. Wat is hier aan de hand?? Er is nog garantie!!

jakkemeiner

Geplaatst door jakkemeiner (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Paul de meeste pompen van de stuurbekrachtigingen vinden dat zeker niet fijn als je dat/zo doet. Die pompen leveren vaak zo'n 100bar druk. Tegen het eind van de stuuruitslag kan de olie nergens meer naartoe en zolang jij het stuur tegen de aanslag dwingt moer de olie door een overdrukventiel en vaak gaat de riem dan ook nog wat slippen. Dat is wat je hoort. Bij een elektrische stuurbekrachtiging vervalt de riem. Groeten.

jakkemeiner (0), 13 jaar geleden

Dat is niet wat ik hoor, Paul. Het is een geluid van zwaar ijzer-op-ijzer en ik hoor het niet elke keer maar af en toe cq soms; bij 0,003km/u en max het stuur draaien; het geluid lijkt te worden veroorzaakt door het draaien, je voelt het schaven/schuren ook aan het stuur. Gisteren bij de dealer deed ie het natuurlijk niet?!?! Die dealer was vroeger zeker tandarts ;-)

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Is het dan in beide richtingen en kan de wagen er bij stil staan? Als je er bij moet rijden sleep er misschien een velg aan. Bij stilstand hoor en voel het wel vaker.Vooral als er wat gasbelletjes ontstaan. Laat voor alle zekerheid de vloeistof wisselen. Groeten.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Lopen de wielen niet aan in de wielkasten.

jakkemeiner (0), 13 jaar geleden

Nee, geen aanlopende wielen en ook geen vloeistof-geluid maar ijzer-op-ijzer en dan nog alleen maar af en toe. Als het zich weer voordoet zal ik goed op alle omstandigheden letten waaronder zich het voordoet, mn wat er beweegt zoals wielen, stuur, vooruit of achteruit. Ik wil toch wel graag weten wat er nou aan de hand is.

marrob (0), 13 jaar geleden

Dit probleem staat er al even maar ik wil toch effe reageren.
Ik had ook soms een raar geluid en gevoel in het stuur bij een grote stuuruitslag naar rechts, en alleen bij lage snelheden of stilstand (Verso 2.2D4D 2007). Het gevoel was te vergelijken met het rijden over een trilstrook. De dealer kon maar niks vinden, maar nu bij het onderhoud 60000 km heb ik er nog maar eens laten naar kijken en eindelijk hebben ze het nu ook gehoord (gevoeld)
Er is nu een kompleet nieuw stuurhuis besteld om het op te lossen, blijkbaar is dat geen alleenstaand feit zoals ik hier nog al kunnen lezen heb en is dit bekend bij Toyota

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.