Toyota Corolla: inhouden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

goedendag vandaag met gezin naar cochem geweest eerste 200 km geen problemen maar daarna vooral bij wat klimwerk kreeg ik in de gaten dat de wagen slecht wil doortrekken bij je rijdt een helling op met 120 in de 5 gas volop in maar kom niet boven de 130 uit terugschakelen in 4 niet verder dan 140 moet beter kunnen volgens mij.
de terugreis was hetzelfde tussen oberhausen en arnhem half gad drie kwart reden wij zo;n 140 k dacht even kijken wat de wagen kan dus volop
maar de wagen kwam ging niet harder dan 160 op de tom tom en ik had het idee net als in de bergen dat de wagen bij volgas een beetje smoort

begin dit jaar heb ik de stekker van de egr er afgehaald ivm met inhouden ( tussen 2000/2500) deellast en zwarte pluimen van achteren en toen reed die weer als vanouds maar in de bergen en volgas kwam ik er vandaag achter dat de wagen nog niet fijn is

iemand een idee wat ik er zelf aan kan doen voordat ik hem wegbreng naar de garage of meot ik de wagen laten uitlezen(werk zelf in de techniek)

ps lampje brandt wel maar dat komt omdat ik de stekker van de egr heb gehaald

alvast bedankt voor de reactie s en het lezen

mvg L.Pater

ludwin

Geplaatst door ludwin (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ludwin (0), 13 jaar geleden

vandaag de egr schoongemaakt in de spoelbak en weer brandschoon gemonteerd efi zekering eruit gehaald om het lampje uit te schakelen
toen een eindje gaan rijden en weer erg inhouden tussen de 2 en 3000 toeren ik ben toen gestopt en heb de stekker van de lmm er afgehaald en de wagen reedt weer als nieuw!!!!
vandaag een nw luchtfilter geplaatst want die was ook smerig ,lmm geprobeerd schoon te maken kon er weinig verkeerdigheid aan ziendus er weer op en zekering eruit gehaald voor een paar min.
weer gaan rijden geen lampjes die branden maar wel weer inhouden dus ik denk lmm meter

kan het kwaad om tijdelijk zonder de lmm te gaan rijden? de wagen rijdt prima op het moment

en hebben jullie enig idee wat zon lmm kost en waar ik die het beste kan kopen of kun je die alleen maar krijgen bij de dealer?

mvg L.Pater

ludwin (0), 13 jaar geleden

vandaag de wagen laten uitlezen met alle stekkers erop maar geen foutmeldingen
as dinsdag auto naar de garage om de wagen uit te laten lezen tijdens het rijden
groeten

ludwin (0), 13 jaar geleden

probleem eindelijk gevonden scheur in de slang van turbo naar intercooler!!!!!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.