Toyota Corolla Verso: Scheef afslijten banden

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800cc

Hallo.
Mijn banden slijten aan de binnenkant af terwijl de wagen op uitlijnen is gecontroleerd en goed bevonden.
Het zijn dunlop sport banden 204x55x16" mijn toyota garage zegt dat bij deze banden hoort. ??? wie kan mij goede raad geven?

Fred3365

Geplaatst door Fred3365 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jakkemeiner (0), 13 jaar geleden

Mijn mening: onzin, hoort niet bij deze banden [de maat zal wel 205-55-16 zijn ;-)] en ook niet bij andere; ik rijd dezelfde auto [andere banden/wielmaat] en heb het probleem niet; en als ik het wel had stond ik snel weer op de stoep bij degene die uitgelijnd had. Hij moet e.e.a. goed afstellen, zo moeilijk is dat echt niet.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Zijn het de voorbanden of de achterbanden?.

robbie f (0) PRO, 13 jaar geleden

hey hallo

het ligt idd aan de banden. de dunlop banden o pee nachter as van een toyota verso gaan geheid cuppen. leg er maar michelin onder en je zult zien dat dit patroon niet meer terug komt. ligt gewoon aan het type band en is verder niks aan te doen. een verso ahter uitlijnen is niet mogelijkj ivm een starre as

mvg robbie f

jakkemeiner (0), 13 jaar geleden

Cuppen ken ik van mijn vorige auto, een Astra G; en daar zijn bepaalde banden erg gevoelig voor; maar TS heeft het over scheef afslijten en dat mag gewoon niet gebeuren als je auto goed is afgesteld; So, TS what's up??

Fred3365 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie's

Ik heb nu wel door dat de garage uit z'n nek kletst ik ga er verder mee en jullie horen nog van mij hoe alles is afgelopen.

Ton56 (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een Toyota Auris van 2008 en 27000 km op de teller.
De banden ( Dunlop ) maken een enorm lawaai.
Na laten kijken de garage had het over cuppen dus op advies garage laten uitlijnen en van voor naar achteren laten omzetten,maar het helpt niets.
Wat zou je hier toch aan moeten doen?

gr. Anton

jakkemeiner (0), 13 jaar geleden

Het ligt simpelweg aan de constructie van de achteras, is mij verteld; sommige auto's met zo'n achteras als een Astra G ontkomen door die constructie niet aan cuppen van mn de achterbanden. Veelvuldig wisselen van voor en achter naar achter en voor helpt mee aan het gelijkmatig afslijten. Je zult maar zo'n auto hebben;-(( Ik ben er gelukkig van af, wb het cuppen. NB de achterwielen van een auto met zo'n as kunnen niet uitgelijnd worden = zinloos!!

Ton56 (0), 13 jaar geleden

Ben net bij een banden bedrijf geweest en die vertelden mij dat het aan de banden lag, nieuwe banden waren
de oplossing en ze waren van mening dat ik er mee naar de Toyota dealer terug moest omdat het garantie zou moeten zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.