Toyota Auris 2011: Scheef afslijtende schijven(blokken) bij de voorwielen

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 2ZR-FXE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 73

Scheef afslijtende schijven bij de voorwielen.
Probleem: de blokken worden niet goed aangedrukt tegen de binnenzijde van de schijven zodat de blokken en schijven scheef afslijten
Aan de kleinste diameter gaat het goed maar verder naar buiten loopt het scheef weg dit is alleen bij beide voorwiel schijven, aan de binnen zijde ( niet de kant waar het wiel is gemonteerd) heeft dit te maken met de remcilinders? vlg. ik heb van diverse monteurs te horen gekregen dat dit bij meerdere japaners voorkomt, maar ook dat dit te maken heeft met het feit dat, er doordat er ook een electrische rem opzit, ik waarschijnlijk niet voldoende hard rem?
Auto remt verders prima, wordt alleen bij de APK afgekeurt.
Ander vraagje: Kan ik de remblokken zonder problemen verwijderen, zonder dat er iets met de boordcomputer mis gaat? dan kan ik kijken of de remcilinder goed werkt.

Computer538

Geplaatst door Computer538 , lid sinds 7 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Auris of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.