Toyota Yaris Verso: Scheur in motor (kop) ?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1400

Zie bericht van Jean Jacques

Heb dezelfde problemen, dachten ook aan lekke koppakking , maar dit bleek het niet te zijn. Nu denkt me dat er een scheur in de motor zit(?). Als bij dezelfde verschijnselen als JJ de koppakking niet het probleem is, welke mogelijkheden zijn er dan nog meer of is het dan zeker een scheur in de motor?

Alvast bedankt voor een reactie.



Hallo,
Ik heb vorige week een Toyota D4D Verso Yaris tweedehands gekocht. Op weg naar huis op de snelweg ging het rood waarschuwingslampje (oververhitting) branden toen ik 120 reed. Ik ben dan vertraagd tot 90 en dan ging het weer uit. Ik ben dan gestopt en zie dat de koelvloeistof op mininmum staat. Ik vul bij maar merk dat er flink wat druk staat op het expansievat (borrelend geluid enzo). Terug op weg hetzelfde verschijnsel: als ik max 90 rijd gaat hij niet in het rood, bij 120 vrijwel onmiddelijk. Thuisgekomen nogmaals bijgevuld, stond weer op min. In de Toyota garage zeggen ze dat het een scheur is in de cilinderkop en zal 2600E kosten. Dat is een ramp voor mij budget, ik heb hem maar 3750E betaald.
Nu is mijn vraag:
1. kan de garage zo vlug (was trouwens gratis nazicht) weten dat het hier een scheur betreft, het kan toch gewoon de koppakking zijn, dat is een veel goedkopere herstelling
2. kan het iets anders zijn, termostaatklep ofzo (zoals de verkoper beweert)?
en neen, ik heb geen garantie gekregen)

alvast bedankt voor uw raadgeving

balloman

Geplaatst door balloman (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

toyo-michael (0) PRO, 13 jaar geleden

als je het zeker wilt weten trek dan je oliepijlstok der uit en houd er een vuurtje onder als die begint te kneteren dan zit er een scheur in de cilinderwant heben julie ook witterook of niet grt michael

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.