Toyota Corolla: schokkende corolla

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 vvt-i

Het volgende:
- Elke ochtend als ik met een koude motor rij, dan schokt de auto. Als ik gas loslaat en raak t gaspedaal voorzichtig aan dan schokt de auto. Hij pakt dan niet vloeiend op. De choke is dan nog actief. 2e versnelling ongeveer 30km/h.

- Als ik na een 30km over de snelweg weer door de stad rij, 3e versnelling, 2000 rpm en 40 km/h dan voel ik de auto schokken. Het zijn wel constante schokjes, soort trilling.
- Ook bij t optrekken schokt hij. Ik rij weg trek op en dan ineens houdt de auto in.

De auto heeft 96000 km gereden. Binnenkort naar de garage voor een onderhoudsbeurt.

Kan iemand mij vertellen wat hier aan de hand? En eventueel aangeven waar de oorzaak zit?

Alvast bedankt voor jullie hulp en reacties.

Viro

Geplaatst door Viro (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1860) PRO, 10 jaar geleden

Choke heeft deze auto niet meer , wordt tegenwoordig electronisch geregeld met diverse sensoren.
Vervuild gasklephuis zou kunnen , maar als hij naar de garage gaat , lezen ze hem toch uit , daaruit komt misschien wel het antwoord.

Viro (0), 10 jaar geleden

Hi Ferry. Bedankt voor je reactie. Klopt hij heeft geen choke. maar hij draait wel meer als 1500 rpm bij koude motor, ik ervaar dat als een choke. Ik hoop dat je gelijk krijgt, dat ze hem kunnen uitlezen. Al heb ik daar met mijn vw golf jaren geleden slechte ervaring mee met dat uitlezen.

kaleido 1 (1860) PRO, 10 jaar geleden

1500 toeren is veel tehoog , valse lucht of een sensor zou dit kunnen veroorzaken.
Valse lucht is te controleren met remreiniger bv.
Slangetjes zijn te controleren visueel op scheurtjes en bevestiging.

Viro (0), 10 jaar geleden

Hi Ferrie. Hij is inmiddels bij de garage geweest. Ze hebben niks kunnen vinden! Probleem is nog steeds. Hoge toeren is normaal bij deze motor zegt men bij de garage. Al met al t rijgenot is minder, had stille hoop dat er bij de garage iets naar voren zou komen. Overweeg om de de cover van de motor (bovenzijde) te verwijderen en eventueel slangen idd te gaan controleren. Valse lucht controleren met remmen reiniger zegt mij niks!? grt

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Dat tie koud 1500 omwentelingen loopt is normaal,maar warm moet tie 750 a 800 omwentelingen lopen.
Is dat schokken/inhouden met de airco uit ook waarneembaar?.

Viro (0), 10 jaar geleden

Hallo Primera p11. Dit probleem speelt zich af zonder gebruik van de airco.Als de airco aan staat en ik sta stil dan schiet af en toe de toerenteller ineens een paar 100 toeren omhoog. Om daarna weer terug te gaan naar ongeveer 800 toeren. Dit alles gebeurt in een fractie van een seconde zullen we maar zeggen.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Wat jij beschrijft duid op vervuiling van je gasklep of staionnaire omloop of zoals Ferrie ook al zegt valse lucht.
Wat hebben ze precies gedaan,want alleen uitlezen is niet voldoende.
Ben je bij een dealer geweest,een universeel kan wel schoonmaken maar de meeste zijn er huiverig voor om de boel los te halen i.v.m. inleren.

Viro (0), 10 jaar geleden

Hallo Allen,
Hier even een update: na aanleiding van het invullen van een (minder positieve) enquete via internet bij de Toyota dealer, hebben ze mij gebeld.
Ze willen auto grondig nakijken. Ook zij vinden dat dit niet mag en kan! Service staat hoog bij de Toyota dealer! Mijn complimenten aan deze dealer van Toyota.
Inmiddels is de auto ingeruild voor een andere auto. Waarom? Omdat ik inmiddels ben veranderd van werkplek.
Mijn woon- werkverkeer is groter geworden. Na het nodige rekenwerk ben ik tot een conclusie gekomen en daardoor overgegaan tot de aanschaf van een Auris Hybrid.

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de tips en tools..
Grt Viro

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.