Toyota Avensis: SCV Kleppen en "verkeerde diesel" tanken

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 D4D

Mijn SCV kleppen zijn voor de 3e!!!!! maal vervangen na het bekende fenomeen van slecht starten + inhouden + motorstoringslampje

Dit probleem is 2 jaar geleden begonnen op 120.000 km en sindsdien komt het elk jaar (om de 40.000 km) terug! Gisteren dus voor de 3e maal.

De garage zegt dat dit probleem te wijten is aan het lagere zwavelgehalte in de diesel dat is opgelegd door de EU, en/of door additieven toegevoegd door de brandstofleverancier. Hierdoor zouden deze kleppen vervuilen.

Nu tank ik steeds bij Esso. De garage raadde me aan om eens een andere brandstofleverancier te kiezen. Ik heb ook al op het forum gelezen dat er bij Total meer biodiesel wordt gemengd bij de gewone diesel en dit ook slecht zou zijn voor de SCV kleppen.

Heeft iemand een gelijkaardig probleem gehad en vooral: waar dan wel tanken? (in woon in België, bekende ketens zijn hier Esso, Shell, Q8, Total, Avia en Lukoil)

Alvast dank!

bigjim

Geplaatst door bigjim (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Aardig broodje aap verhaal.
Het is al vele jaren bekend (ook bij Toyota) dat diesel zwavelarm is. Dat was al vele jaren voor de invoerdatum bekend.
Vanwege die zelfde Europese regels is er een deel Bio-diesel aan de diesel toegevoegd bij alle merken. Ook hier weer wettelijk verplicht en al vele jaren bekend.

bigjim (0), 14 jaar geleden

Het moet toch iets met de diesel zijn?

5 jaar probleemloos gereden en dan plots, toevallig sinds de invoering van deze EU regels, 3x defect op 2 jaar tijd. En ik ben niet de enige!

Of zwavelarm, bio, of iets anders de oorzaak is, daar spreek ik mij niet over uit. Feit is dat sommigen wel en anderen geen problemen hebben. Ik wil gewoon weten waar die groep zonder problemen tankt, anders val ik volgend jaar weer in de kosten!

Nico8119 (0), 14 jaar geleden

Je zou wel kunnen proberen bij een ander tankstation te tanken. Er kan wel degelijk verschil in kwaliteit van de brandstof zitten!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.