Toyota Avensis: Servopomp wordt vettig.

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Kent er iemand volgend probleem: De servopomp verliest miniem olie want het achterdeksel vertoont een grote donkere verkleuring en is een beetje vettig.
Komt dit nog voor bij dit type Avensis (2L TD van 2000) en kan dit "kwaad"?
Lekt voorlopig nog niet, enkel beetje vettige plek wat wijst op weinig verlies)

Dank U.

Walter11911

Geplaatst door Walter11911 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Michiel7811 (0), 18 jaar geleden

He, ik heb dit ook. Waarschijnlijk heb ik dezelfde pomp. Corolla 2.0d 1998. Ik denk dat het niet veel kwaad kan. Volgens mij is het ook erg weinig. Mijn advies is (en dat geldt ook voor mijzelf) eens in de maand ofzo niveau van de vloeistof controleren. Wanneer de pomp droogloopt is het absoluut afgelopen met het ding en hij is duur...ruim 500E nieuw.
Michiel

Picnic8956 (0), 18 jaar geleden

Mijn 2.0TD (220dkm, ruim jaar geleden)had dit ook. Gedurende de 50dkm dat ik er mee gereden heb, was het niet erger geworden.

Maarten6801 (0) PRO, 18 jaar geleden

dit is n normaal verschijnsel bij vrijwel alle servopompen ongeacht merk auto etc. zolang de olie niet regelmatig bijgevuld hoeft te worden is er niets aan de hand

Walter11911 (0), 18 jaar geleden

Beste mensen, bedankt voor jullie reacties, ik ben dan toch gerustgesteld nu. Zoals ik zei het wordt blijkbaar niet erger en van "lekken" is geen sprake, noem het meer "zweten". BEDANKT.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.