Toyota Avensis: slaat aan en meteen weer af

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 d-4d d-cat

soms tijdens de koude start slaat de motor aan en meteen weer af, word hij daarna weer gestart slaat hij meteen weer aan maar galoppeert het stationair toerental tussen 800 en 1300 toeren maar rijd verder wel goed en de motor houd niet in.
verder is het brandstofverbruik 1 op 13.5 meneer rijd voorbeeldig en er treed wel eens een rookpluim op uit de uitlaat ik vermoed van het roetfilter regenereren?
verder geen storing als ik de auto uitlees motormagement en startblokkeerring.
heeft iemand nog tips

silvan1

Geplaatst door silvan1 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb bij de 2.0 d4d geregeld de svc klepjes (zijn er twee, is een setje) vervangen op de hoge druk pomp met deze klacht, maar weet niet zeker of een 2.2 die ook heeft..

Toyota11662 (0) PRO, 15 jaar geleden

Je moet de brandstofpomp opnieuw initialiseren via de Intelligent testerII van toyota(dit werkt vrijwel altijd). als dat niet werkt kan het een retourklepje zijn van retourleiding.. Deze pomp heeft maar 1 scv klep!

silvan1 (0) PRO, 15 jaar geleden

de pomp is al twee keer geinitiseert maar dit werkt maar drie weken dan is de klacht weer terug

Toyota11662 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=silvan1]de pomp is al twee keer geinitiseert maar dit werkt maar drie weken dan is de klacht weer terug[/quote]
Oke! het zou dan nog aan de terugslagklep van de retourleiding kunnen zijn(die is vanaf de 11de maand 2005 gemodificeerd. Of de brandstofpomp zelf compleet vervangen, sommige dealers willen ook weleens eerste een scv-klep vervangen en dan de pomp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.