Toyota Avensis: slecht aanslaan zowel koud als warm

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 d-4d 85kw

Verstuivers laten testen en laten programeren geen foutcode's aanwezig. Als men op het opvoerpompje druk dan slaat hij beter aan.

astra2

Geplaatst door astra2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

robbie f (0) PRO, 15 jaar geleden

hey hallo

het kunnen de scv kleppen zijn in de brandstofpomp maar wellicht ook de starmotor die te weinig toeren kan maken

mvg robbie f

astra2 (0) PRO, 15 jaar geleden

klepjes over gezet van andere auto dit hielp niet startmotor overgezet probleem nog aan wezig brandstoffilter compleet overgezet probleem nog aanwezig verstuivers overgezet blijf het zelfde.

robbie f (0) PRO, 15 jaar geleden

hey,

hoe loopt de motor verder als hij loopt? is onlangs de distributieriem vervangen? ik zou controleren of de timing van de brandstofpomp wel goed staat ondanks of de riem wel of niet vervangen is, wellicht is hij versprongen. want dit kan ook problemen geven met starten.

mvg robbie f

astra2 (0) PRO, 15 jaar geleden

De motor loopt verder goed heb geen informatie van distributie ga informeren of deze vervangen is.

astra2 (0) PRO, 15 jaar geleden

Na gegaan over distributie kwam er achter dat er een dealer nagekeken had en dat deze geconstateerd had dat er inwendige in de motor wat aan de hand is. Mag nog niet verder gaan ivm inruil auto.

Aaron 77 (0) PRO, 15 jaar geleden

is het de randstof niet die "afloopt"?

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=astra2]Verstuivers laten testen en laten programeren geen foutcode's aanwezig. Als men op het opvoerpompje druk dan slaat hij beter aan.[/quote]
Hallo,

is er inmiddels toch nog een oplossing gevonden voor het probleem of is de auto ergens anders ingeruild?

Ik heb hier een Verso staan met een soort gelijk probleem. Alleen deze start warm wel goed. Bij koude start is het net op ie druk op moet bouwen voor dat ie aan kan slaan. Errste gedachten gaan uit naar verstuivers of hoge druk pomp. Ik ga waarschijnlijk eerst de 4 verstuivers wisselen met een andere motor.... zijn nogal prijzige dingen.


Groet Chris

astra2 (0) PRO, 14 jaar geleden

Pas van een monteur van de Toyota gehoord dat er verschillende dikte in koppakking zit dat was het geval bij deze auto koppakking vervangen met de juiste dikte compressie was een stuk beter

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

Ok.... Maar ik mag toch aannemen dat een verkeerde dikte alleen voor kan komen als de koppakking al ooit vervangen is. Bij deze auto is dat niet gebeurd, de gehele onderhouds historie is bekend.

iig bedankt voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.