Toyota Carina E: Slecht starten bij warme motor

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 3s-fe

Een paar manden start mijn Carina E slecht bij warme motor.Als ik de motor start kort nadat ik de motor uitgezet heb, start ie met een hapering alsof i op drie cylinders draait.Als ik de auto een half tot een uur laat staan start ie na vrij lang draaien van de startmotor en dan begint ie op twee cylinders. Na vijf to tien seconden draai de motor alweer goed.Dan ruik ik ook benzine lucht, alsof ergens benzine lekt.Ik heb het bekeken maar zag er nergens een lek bij een draiende motor.Moet nog iemand vinden die de motoer start nadat ie langer sil gestaan heb en ik moet dan onder de motorkap kijken naar de lek.Ik heb foutcodes uitgelezen.Het was code 25.Heb lambda sonde vervangen, injectoren gereinigd, brandstoffilter vervangen. Niets hielp.Koude start is goed.Ik zat te denken aan een verzwakte brandstofpomp,maar als de motor eenmaal draait is er niets aan de hand.
Wie zou iets meer kunnen weten over mijn probleem?Ik heb ook ontdekt da er veel druk vormt zich in de brandstoftank.Is dat normaal?Of is er ergens een ontluchtings gat verstopt?

alvast bedankt
Slobodan

voyager

Geplaatst door voyager (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

tarabeest (0) PRO, 15 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je er een vialle lpi systeem inzitten.
Als dit het geval is zullen de gasinjectoren lekken en dan lekken ze gas in het inlaatspruitstuk wat daar blijft hangen, als je dan start dan gaat het gas+benzine(start altijd op benzine) tegelijk de verbrandingsruimte in wat er voor zorgt dat de motor gewoon verzuipt.
De druk als je de benzinedop eraf draait is normaal.
Je kunt de injectoren controleren door na de motor afgezet te hebben de injectoren eraf te halen met de leidingen er nog op en dan in een bakje water te leggen, komen er belletjes dan lekken ze.

voyager (0), 15 jaar geleden

Ik hen inderdaad een vialle gasinstalatie.Het is da LPG en geen LPI instalatie.Ik lette op gas verbruik.Die is normaal.Vreemde is dat het gebeurt ook na een uur stilgestaan te hebben.Tot die tjid zou gas verdampt moeten zijn.Maar ik zal wat meer aandacht eraan besteden.Ik laat weten wat ik ondekt heb.
Wat benzine injectoren betreft is het praktisch onmogelijk die uit te halen en in het water te plaatsen zonder ze uit de leiding te halen.I.V.M. plaatsing achter in de motorruimte.Moet kleppen deksel ervoor uithalen e.z.v.
tot dan Reuze Bedankt

tarabeest (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoe is je klepspeling dan? Als die te strak staan kunnen er kleppen blijven openstaan en dan loopt ie ook slecht.

voyager (0), 15 jaar geleden

Klepspeling is in oorde.Anders loopt motor goed als ie eenmaal opgewarmd is. Dat is na ongeveer 1minuut.
Ik heb er gas ventiel schoongemaakt, maar zonder verbetering.Ik ga proberen van de week een aantaal kilometers zonder gas te rijden.Nadat ik de tank leeggereden heb ga ik niet gas tanken, maar op benzine rijden om het te testen.Daarna geef ik update.Wel heb ik gemerkt sinds kort dat er verbruik hoog is. Soms als ik op benzine rijd merk ik dat ie slecht op toeren komt.Als ie eenmaal boven 3600tpm is pakt ie het veel beter.Daaronder duurt het soms lang.Lastig om van de plaats te komen bij stoplichten.Op gas rijdend is er niets te merken van.Op moment dat ie slecht loopt probeerde ik ook om bougiekabel los te trekken om te achterhalen welke cylinder slecht loopt.Zonder succes.De enne keer was het tweede,daarna derde.Dan was het een. Maar altijd voor korte tijd.

voyager (0), 15 jaar geleden

Een update van mijn activiteten en resultaten.Afgelopen weekend op benzine gereden.Gas had ik opgemaakt. De auto reed goed. Daarna verdamper geopend en schoongemaakt.Membranen van zijn half jaar terug vervangen.Was een beitje vies, maar dat mag geen naam hebben.Daarna op gas rijden doet ie goed als altijd. Starten warme motor slecht.Het lag dus niet aan gas instalatie.Wel heb ik gemerkt een klein plas olie onder de auto nadat ik het zo slecht startend starte.Dat wil zeggen lang draaien op startmotor voordat de motor aansloeg.Achterkant van de motor is nat van de olie.En gezien plas onder de auto lekt het ergens.Heb niet kunnen achterhalen waar precies.Van weekend ga ik motor wassen om daarna in de gaten te houden waar de lekage zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.