Toyota Starlet: Starlet auto schudden, trillen, stuur te licht en rem blijft han

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16 v

Help!

Ik heb de banden van mn toyota in oktober laten vervangen. Dit waren tweedehands banden met nog 7 mm profiel en waren niet vierkant. Daarna is hij door de apk gegaan met als puntje dat mechanisch delen van het remsysteem slijtage vertoont. Voordat ik mn banden liet vervangen reed mn auto heerlijk. Erna echter, reed mn auto niet fijn. Mn auto schudde lichtjes van links naar rechts...mijn stuur trilde een beetje en mn stuur had een afwijking naar rechts. Opnieuw laten balanceren en laten uitlijnen. Echter schudt mn auto nog steeds een beetje.
Sinds vandaag ging mn auto als een gek trillen als ik een hogere snelheid bereikte. Soms begon het al bij 100 km/p u en gaat hij harder trillen naarmate ik harder rij, soms begon hij ineens gek te trillen pas op de 120 km / p u. Eenmaal van de snelweg af en in de bebouwde kom, merkte ik dat als ik wilde remmen, ik mn rem niet helemaal kon indrukken. Als ik daarna weer gas wilde geven, kwam ik de eerste paar seconden moeilijk vooruit (alsof mn rem bleef hangen). Ook merkte ik dat mn stuur heel soepel was. Dat ik hem heel ver door kon draaien. Thuis even op zn vrij gezet, de deur open en zag ik dat ik mn stuur heel ver kon draaien, maar dat mn band maar een klein beetje bewoog naar links of rechts.

Iemand enig id wat er mis kan zijn?

xjewelx

Geplaatst door xjewelx (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Dirk2301 (0), 11 jaar geleden

komt door je banden.
Ik heb dit ook eens gehad met een starlet en nieuwe pirelli banden.
Okk uitgelijnd, balanceren... zonder betring.
In garantie 2 nieuwe banden gekregen en probleem opgelost.
Waarschijnlijk zit er een hoogteslag in de banden.

kaleido 1 (1900) PRO, 11 jaar geleden

Bij grote stuuruitslag / verdraaiing zonder dat de wielen bewegen , zou ik eerst eens heel goed kijken naar mijn stuurinrichting , en deze controleren op veel speling .
Je wielen zitten nog wel vast
Wiellagers controleren , want ik denk niet dat dit volledig van je banden afkomt.
Eerst alles goed controleren voor er nog mee te rijden , dit klinkt als een erg onveilige situatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.