Toyota Starlet: Starlet wil niet starten

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

De Starlet van mijn vriendin wil niet starten.

De bougies en luchtfilter zijn reeds vervangen.

Als ik het lucht filter eraf haal en de gasklep die je dan ziet helemaal open zet en ze start m dan dan slaat ie wel aan.
wie o wie weet waar ik het zoeken moet??

groeten Oscar

MrOzzy

Geplaatst door MrOzzy (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

dus niet in de ontsteking, maar duidelijk een carburatieverhaal.

Die klep die jij bedoeld, zou dat bij enige kans de chokeklep kunnen zijn, die dienstr weigert ????, zo ja, dat zal je hem bij elke startpoging radicaal verzuipen.( Toevallig geen handchoke ????)

Strart hem eens met je gaspedaal helemaal ingetrapt, en dan tijdens het starten langzaam laten opkomen.

Groeten Marcel

MrOzzy (0), 17 jaar geleden

Het is inderdaad geen handchoke maar een vol automatische.
Vanmiddag met gaspedaal helemaal ingetrapt wou hij inderdaad wel starten.
Maar nu komt de vraag natuurlijk, wat te doen aan dit probleem?

Het is toch makelijker om gewoon de sleutel om te draaien en lopen maar (hij is tenslotte van mijn vriendin)

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

jouw probleem kan een paar oorzaken hebben.

Ik ben niet helemaal thuis in deze types dus zal ik even in het algemeen spreken.

Indien je een carburatiemotor hebt, dat wil zeggen een gewone carburatuer, maar dan electrich geregeld, kan het zijn dat de chokeklep of de aansturing hiervan blijft hangen. Ook kan het zijn dat de chokeklep WEL in orde is, maar dat de ecu verkeerde waarden krijgt om de klep mee aan te sturen, dit is in de meeste gevallen dan een defecte koelwatersensor, of luchttemperatuursensor.

Indien je beschikt over een auto met monopoint injectie kun je het verhaal van de chokeklep schrappen, maar blijven de overige opties wel bestaan. Reden hiervoor is dat een injectiemotor niet de luchtweg afsluit om een rijker mengsel te krijgen bij koude start, maar domweg gewoon wat meer brandstof inspuit.

In het ergste geval zou de injector zelf kapot/versleten kunnen zijn, maar indien je auto wel gewoon rijdt als hij warm is, en netjes oppakt ( bij warme motor) met accelereren en dergelijke is dit uit te sluiten.

Hopelijk kun je hier iets mee.

P.S. de temperatuursensor voor de ECU is zelden dezelfed als die gebruikt wordt voor de meter in je daschboard, dat wil zeggen, als je meter wel gewone waarden aangeeft, wil dat niet zeggen dat automatisch de temperatuursensor in orde is.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.