Toyota Starlet: Stationair

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2E-C

Motor loopt stationair beroerd. Arm mensel, ploft in uitlaat. Ik meet op Lambda-sonde geen spanning. We hebben geen schema's. Kun je deze ook al uitlezen?? Zit wel diagnosestekker in, maar lampje op dashboard is niet te zien. Heb stationaire sproeier al schoongemaakt. Als men gewoon op snelheid rijdt, heb je geen probleem.

Wie heeft een schema of een idee van de storing.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

MoEmBaKa (0) PRO, 17 jaar geleden

Volgens mijn gegevens (Autodata) bezit deze auto geen diagnosesysteem en ook geen emissiebestrijdingssysteem.
Als er wel een lambdasonde in zit dan moet er toch een simpel emissiebestrijdingssysteem aanwezig zijn. Vreemd???

Let wel als het mengsel ARM is meet je nagenoeg GEEN SPANNING op de lambdasonde!!! Als het verschil in zuurstofconcentratie tussen uitlaatgas en buitenlucht GROOT is geeft deze sensor een spanning af van ongeveer 800 tot 1000 mV. Is het verschil klein dan zal de afgegeven spanning LAAG zijn 50 tot 100 mV.

Zo te horen functioneert de lambdasensor normaal. De oorzaak moet gezocht worden bij de mengselvorming.

arjankempeneers (0) PRO, 17 jaar geleden

Als men naar 2000 toeren gaat, werkt de sonde wel. Er zit dus wel een kat en sonde in. Stationair wordt het mengsel wel geregeld. Het krioelt van de vacuumslangen. Ik heb er nu een afgedopt en hij loopt nu beter, maar wat de functie van deze slangen zijn????? Auto is bij Toyota ook al geweest, maar met deze auto's zien ze je liever gaan dan komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.