Toyota Avensis Wagon 1.8 VVT-i: Stationair schudden (trillen)

Bouwjaar: 2002

Hallo,

We hebben een week geleden een Avensis 1.8 Wagon (benzine) van 2002 gekocht. Nu vind ik dat, als de motor warm is, hij stationair nogal staat te trillen (650-700 toeren). Je voelt de triilling o.a via de stoel, het geeft me een beetje het gevoel van een Diesel. Zijn hier ervaringen mee of heeft iemand een idee of dit normaal is voor Toyota? Ik heb hiervoor nog nooit toyota gereden n.m. Tevens heb ik het gevoel dat hij wat trilling in het stuur heeft rond de 100km/uur. Is dat nu een kwestie van uitlijnen of balanceren?

Vriendelijke groet.

Geplaatst door

Triple-t (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

stationair trillen: niet normaal, mogelijk even bijstellen, vraag het even na bij je garage / dealer.

trillen bij 100: meerdere mogelijke oorzaken, zie elders op dit forum, balanceren is de eerste optie om te laten doen, want goedkoop. Uitlijnen heeft dacht ik meer te maken met of de auto "rechtuit"uit rijdt en geen afwijking heeft. 2de optie is vaak schuin afgesleten banden, banden vervangen dan de mogelijkheid. Daarnaast een veelheid aan mogelijke oorzaken, de avensis is er gevoelig voor gezien de vele meldingen.

Jelle95 0

19 jaar

We hebben er bij de koop 4 nieuwe banden op gekregen. Ik neem aan dat die gebalanceerd zijn. Zouden ze aan de auto gebalanceerd moeten worden?

Triple-t 0

19 jaar

Er kan veel in de banden zitten. Ik heb net mijn goodyear nct 5 banden na 1000km om kunnen ruilen voor een ander merk omdat ze niet uit te balanceren waren. Ook is het vaak zinvol om ze na 1500km even te laten na balanceren omdat het vet dat voor het monteren tussen de band en de velg zit, het verschuiven op de velg in het begin kan veroorzaken.

Picnic8956 0

19 jaar

Hmmm, klinkt wat minder. We hebben er dus 4 nieuwe banden opzitten (15' dunlop) en deze hebben nu nog geen 400km gereden. Hoop niet dat we aan andere banden zitten. Zal de dealer vragen om aan de auto te balanceren.

Triple-t 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.