Toyota YARIS: steeds 2 keer starten

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1KR, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 51

Toyota Yaris uit juli 2017 slaat bij koude start steeds pas bij de 2e of 3e keer starten aan. De koppeling wordt volledig ingetrapt, de auto heeft recent een grote beurt gehad en is in prima staat. De dealer kan de oorzaak niet vinden. Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

Met vriendelijke groet, joro1956

joro1956

Geplaatst door joro1956 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

En wat stelt de dealer voor om dit probleem alsnog onder garantie te verhelpen?

joro1956 (0), 5 jaar geleden

Ze hebben de benzine tank gereinigd toen ging het een paar dagen goed, nu is het weer mis,

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Hebben ze al eens gemeten wat er gebeurt bij de koude start na een nachtje buiten slapen?

En wat stellen ze nu voor om het probleem onder garantie te verhelpen?

joro1956 (0), 5 jaar geleden

Ze hebben de auto 1 nacht gehouden, weet niet of ze deze toen in de garage of buiten hebben laten staan. Ik zal dit morgen als ik de auto weer breng zeggen. Het probleem wordt onder garantie verholpen volgens toezegging van de Toyota-dealer.


Dank voor je hulp, ik laat via het Forum weten hoe het verder gaat

daandc (0) PRO, 5 jaar geleden

Laat ze maar eens kijken of de brandstofdruk op de rail niet te snel terug loopt.

Als je auto start moet er voor een bepaalde tijd druk op blijven staan ook met motor uit zo niet kan er ergens een kleine lekkage zijn afdichting lekkende/slecht sluitende injector.

Kan ook zijn dat je brandstofpomp zijn gewenste druk niet haalt .

Hebben ze de bougie's wel vervangen ? gebeurd vaker dat ze deze afstrepen maar niet vervangen. ( recentelijk bij de auto van de buurvrouw gezien )

Basiszaken controleren !

Gooi ze dit maar voor de voeten .

Blijft met je klachten recentelijk terug komen en laat je niet afschepen want zo goed als de service bij sommige toyota dealers vroeger was dat is verleden tijd.

Tegenwoordig als je komt met een vraag dan helpen ze je niet meer wel als je het door hun laat doen .

En proberen je van alles op de mouw te spelden .

Bij de dealer in nieuwegein hebben ze hier een handje van .

joro1956 (0), 5 jaar geleden

Ik heb vandaag de auto voor onderzoek en reparatie gebracht en zojuist de bovenstaande tips gemaild. (deze auto is van mijn dochter). Ik heb vandaag mijn eigen Yaris (occasion uit 2017 verleden week gekocht) opgehaald en zie wel dat ze kleine dingetjes niet goed doen. Zoals vlekken op de stoelbekleding niet verwijderd, hoewel ik dat wel gevraagd had, niet bereid zijn om tegen een redelijke prijs een thuiskomertje te leveren als reserveband, de volle tank net niet vol. Ik heb altijd Citroen gereden, met een dealer die topservice verleende. Misschien ben ik wat verwend geraakt, of is het de arrogantie van een groot merk. We gaan het zien. Ik stuur binnenkort een update

joro1956 (0), 5 jaar geleden

De dealer heeft de compressie gemeten, die was goed, vertelden ze. En de bougies vervangen. Ze vertelde me dat de fabrikant aangeeft dat als een auto binnen 3 seconden start het dan goed is. Ik ga de komende dagen ervaren of de reparatie geholpen heeft. Ik zet dat nog op het forum.

joro1956 (0), 5 jaar geleden

Het probleem lijkt nu opgelost te zijn. Veel dank voor alle adviezen!!

joro1956 (0), 5 jaar geleden

Hiermee is dit topic afgerond

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.