Toyota Avensis: Storingscode POO93 Large fuel leak Ervaring met deze code?????

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1CDFTV

Ik heb een probleem met een avensis CDT250, met de 1CDFTV motor.
Deze auto valt steeds stil, storingscode POO93 werd 1 keer weer gegeven, daarna kwam storingscode PO191 er steeds in, dit was een probleem met de druksensor van de Commonrail, deze hebben we op advies van de importeur vervangen(complete commonrail met sensor), daarna komt code POO93 er steeds in (large fuel leuk) maar er lekt nergens diesel, ik zit zelf te denken aan de brandstofpomp.
Wie heeft hier een oplossing voor of ervaringen.

Spoed

Alvast bedankt

Toyota11662

Geplaatst door Toyota11662 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

frans t (0) PRO, 17 jaar geleden

kan het ook zijn dat je retour klep te vroeg open gaat en hierdoor je sensor verkeerde waarde doorkrijgt of zit deze klep al in de rail

Toyota11662 (0) PRO, 17 jaar geleden

De overdruk klep zit in de commonrail dus dit kan het probleem niet zijn.

toyo733 (0) PRO, 17 jaar geleden

hey ik heb dit probleem vorige week met een toyota corolla diesel gehad ook hier werd een lek in het brandstofsysteem aangeven. de sensor van de commonrail hadden we ook al vervangen. achteraf zijn we met de tester de data list gaan nakijken en week de 2e injector zeer sterk af. deze hebben we vervangen waarna de auto in orde was. een bij komende klacht van deze auto was dat hij met koude motor wel 3 tot 4 keer afsloeg.

ronnie34 (0), 17 jaar geleden

Controleer de lijndruk van de common rail met de IT tester. Deze moet zijn stationair tot 2500 rpm ongeveer 50 en boven de 2500 ongeveer 70 (weet de getallen helaas niet precies uit m'n hoofd). Aangezien de kodes blijven zeuren over fuel leak is het mogelijk dat de lijndruk te klein is vanwege lekkage aan de verstuivers.
Onze oplossing was de verstuivers uitbouwen en opsturen naar Buchli (erkend Nippon Denso reparateur)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.