Toyota Avensis: Sturen

Bouwjaar: 2005, Motorinhoud (cc): 1800

Als het buiten ca maximaal 20 graden is, is er geen enkel probleem. Heeft de auto echter een poos in de zon gestaan en is het interieur behoorlijk warm geworden gaat de auto zwaar sturen. Het stuur blijft als het ware plakken rond het 0-punt. Ook komt het stuur dan niet goed terug naar het 0-punt bij langzaam rijden blijft het stuur onder een hoek van ca 90 graden staan.

Koelt het weer af, dan gaat de auto weer sturen zoals het hoort. De Toyota dealer weet geen oplossing. Heeft iemand dit probleem ook gehad of weet iemand een oplossing ?
BVD

(NB de auto is voorzien van een elektronische stuurbekrachtiging)

Homecar

Geplaatst door Homecar , lid sinds 3 jaar geleden

6 Reacties

voyager, 3 jaar geleden

Voorzijde auto op de bokken.Wielen los van de grond. Zorgen dat de situatie is zoals beschreven.Stuurt het dan zwaar?Stuur koppeling los nemen (stuurstang en stuurhuis.Loopt het stuur dan weer zwaar?Of loopt het stuurmechanisme zwaar?

Homecar, 3 jaar geleden

Dat heb ik nog niet geprobeerd (weet eerlijk gezegd ook niet of me dat gaat lukken) . Ik weet wel dat de garage Stuurkolom, Kruisstuk en Regelunit heeft vervangen. Wat ook opvalt is dat het stationair toerental instabiel is met airco (zakt met ontkoppelen even terug naar ca 500rpm om vrij snel weer op te klimmen naar 800 rpm) aan als de auto de stuurproblemen heeft. Als er geen stuurproblemen zijn is het toerental met airco (en motor op temperatuur) stabiel.

voyager, 3 jaar geleden

Wel chekken of de plastic bekleding van stuurkolom niet ergens aanloopt als het warm is.Hoor je vreemde geluiden tijdens zwaar sturen?
Beter is terug te gaan naar de garage(evt garantie)en die het laten oplossen.

Homecar, 3 jaar geleden

Er zijn geen vreemde geluiden. De bekleding heb ik net gecontroleerd en loopt niet aan. De garantie is inmiddels helaas verlopen.

PatrickvS, 7 maanden geleden

Goede dag Homecar, ik lees hier over jouw probleem, mijn Toyota uit 2003 heeft exact hetzelfde probleem..
Is jouw probleem uiteinelijk opgelost , en zo ja hoe ?

Ook mijn garage heeft geen idee..

mvg Patrick

Homecar, 6 maanden geleden

Dag Patrick, het probleem is niet opgelost. Ik heb uiteindelijk een andere auto gekocht, helaas.

Groet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.