Toyota Yaris: Stuurt zwaar rond middenstand

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Tussen de 105 en 125 km per uur stuurt de yaris zwaar rondom de middenstand. Het voelt alsof het stuur (te) vast zit en pas met enige druk wil verdraaien. Het zit hem alleen in enkele graden rondom de nulstand. Ik kan dan dus ook niet "een heel klein beetje bijsturen", wat resulteert in licht zwalkend rijden, omdat ik geen minicorrecties kan uitvoeren.

Volgens de ene dealer is er niets aan te doen en inherent aan de electronisch geregeld stuurbekrachtiging. Dus niks geen parameter aanpassen of iets dergelijks in de computer.

Volgens een andere dealer kwam hem dat niet onbekend voor en was er wel iets mechanisch aan te doen. Iets met wormwiel-tandheugel-stuurkolom minder strakke afstelling. Waar ik wat bang voor ben is dat deze oplossing het stuurgedrag gedurende de andere snelheden mogelijk negatief beinvloed. Onder de honderd stuurt hij namelijk wel goed.

Iemand een idee...?

rdol

Geplaatst door rdol (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

rdol (0), 5 jaar geleden

Dit is inmiddels opgelost. De grote dealer in Zwolle wilde er niet aan maar een kleinere dealer in Dalfsen heeft iets losser gezet bij de tandwieloverbrenging naar het stuurhuis (althans zo klonk het).

Ben er blij mee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.