Toyota Avensis: tikken, meer geluid als hij koud is.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: d4d 2.0 85 kw

Hallo Monteurs.

Heb hier een toyota diesel die als hij koud is meer lawaai maakt, tikken, knikkers in de motor aleen als je meer gas geeft, als hij warm is loopt hij super goed.
Ik zelf denk dat het bij de motor hoort, dat de verstuivers iets meer lawaai maken, maar weet het niet zekers want heb niet zoveel ervaring met toyota.
Hoe vaak doen jullie de kleppen stellen in het boekje staat iedere 45000 kilometer, is dat niet heel vaak??.

groetjes Bogdan.

bogdan hevko

Geplaatst door bogdan hevko (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ruudje (0) PRO, 14 jaar geleden

kleppen stellen gebeurd bijna niet, alleen als laatste red middel.
idd de d4d maakt een hoop herrie zou je ff kunnen kijken of je de feed-back van je verstuivers kan uitlezen of er niet 1 heel veel naast zit.

toyco (0) PRO, 14 jaar geleden

Is het een cdt250 of adt250?

Mogelijk zijn de verstuivers de oorzaak. Meestal kan je aan de feed-back zien welke slecht zijn. Alles tss -2.5 en +2.5 is oké. Daarbuiten is de injector slecht. Ook moet er de laatste soft-ware ingelezen worden bij de ad-motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.