Toyota Avensis Verso: Foutcode 0093

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Hallo,

Na wat zoeken en lezen op dit forum ben ik nog niet veel wijzer. Vandaar mijn vraag.

Onlangs is er een probleem opgetreden waardoor de motor na enige tijd in noodloop gaat en welke na uitlezen de code 0093 (groot brandstofverlies) aangeeft. Het probleem doet zich voor bij opgewarmde motor en bij het normaal vertrekken vanuit stilstand (vb. vertrekken aan verkeerslicht). Eens het probleem zich voordoet is het moeilijk om de motor weer aan de praat te krijgen maar na wat aandringen start hij terug, al dan niet met een brandende motorstoringslamp. Door dan meer gas te geven (2000tr/min) is het mogelijk wel weer te vertrekken en verder rijden tot aan de volgende stop (verkeerslicht). Enzovoort.
Wat mij wel opviel is dat er geen druk op de rail staat voor het starten en direkt na het uitvallen van de motor. Kan iemand mij bevestigen of dit normaal is? Kent iemand dit probleem (en de oplossing :-) .
Voorts draait de motor normaal. Vermogen en trekkracht zijn oké. Ook zijn er geen zichtbare lekkages en trekt hij mijn inziens nergens lucht. Beide brandstoffilters zijn nieuw en leidingen doorgeblazen.

Alvast bedankt,
Erik

aqw0

Geplaatst door aqw0 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Toch heb je ergens een lek zitten. Die computer is niet helemaal gek.

robbie f (0) PRO, 14 jaar geleden

hey hallo

commonraildruk sensor is defect. brandstof druk valt weg in de commonrail volgens de sensor. dus nieuwe commonrail monteren is de oplossing

mvg Robbie F

aqw0 (0), 14 jaar geleden

Rail gecheckt en sensor uitgemeten en alles lijkt oké. Scv-klepjes veranderd maar het probleem is er nog steeds.
Volgens verschillende buitenlandse fora is het een veel voorkomend heuvel maar zonder echt duidelijke oplossing. De storing omvat problemen met de pomp, scv-kleppen, commonrail en injectoren. Het wordt dus zoeken, meten, checken en het spaarvarken molesteren ;-)

robbie f (0) PRO, 14 jaar geleden

hey hallo

begin maar me de commonrail te vervangen, deze storing had ik ook vorige week nog en na het vervangen geen problemen meer gehad, terugvoerklep in de commonrail werkt dan niet goed meer. is niet los te vervangen.

Mvg Robbie F

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.