Toyota Land Cruiser 90: tikkend geluid in motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1KZ-TE

Klant heeft tijdens lange rit gezien dat temperatuurmeter erg hoog stond, is direct gestopt, olie en koelvloeistofnivo's gecontroleerd (waren beide goed) en met draaiende motor en kachel aan daalde temp.meter vrijwel direct. Hij is rustig rijdend naar huis gekomen (+/- 60 km) en vandaag direct naar mij. Temperatuur is verder goed gebleven alleen hoor je nu een vrij luide tik in de motor, ik heb klepspeling al gecontroleerd, die is goed en voor zover ik dat zo kan beoordelen denk ik ook niet aan gebroken klepveer. Auto loopt goed, start goed en klant merkt verder ook geen verschil met van te voren.
Als ik luister met stetoskoop maakt verstuiver 3e cilinder duidelijk meer geluid dan de rest maar als ik die verstuiverleiding losdraai blijft het geluid aanwezig dus ook daar zoek ik het niet.
Auto word altijd tijdig ververst en is nog ongeveer 6000 km van zijn beurt vandaan.

autobedrijf schijf

Geplaatst door autobedrijf schijf (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Land Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

autobedrijf schijf (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb intussen al diverse dingen gecontroleerd t.w. klepspeling, klepveren, verstuivers, met endoscoop naar zuigerbodems en cilinderwanden gekeken, gecontr. of bovenin olie komt, olie afgetapt en op slijpsel gecontr., stoterkommen gecontr. op beschadigingen. Geluid is nog steeds hetzelfde!
Persoonlijk denk ik nu aan een loszittende voorkamer en ben van plan om nu de cilinderkop te demonteren, heeft iemand ervaring met geluid van een loszittende voorkamer?

Nico8119 (0), 14 jaar geleden

Drijfstanglager?

autobedrijf schijf (0) PRO, 14 jaar geleden

Motor is net terug van revisiebedrijf en kan hem nu weer gaan opbouwen, volgens monteur een meer voorkomend probleem; door vervuiling in oliekanalen komt er te weinig olie door de sproeiers die tegen de zuigerbodem zijn gericht en daardoor is de motor op 2 cilinders gaan vreten. Motorblok opgeboord, nieuwe zuigers enz. en hopelijk weer veel betrouwbare kilometers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Land Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.