Toyota Avensis Verso: Trillende remmen Avensis Verso 2004

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Wij rijden onze Avensis Verso met veel plezier maar hebben te maken met een hardnekkig probleem. De remmen lijken aan te lopen (maakt een schavend geluid) en bij hogere snelheid trilt het stuur enorm, ook ontstaat er soms een resonerend geluid. Inmiddels zijn de remschijven, remblokken en remklauwen vervangen en heb ik het gevoel dat wij dure pleisters aan het aanbrengen zijn in plaats van te werken aan de oplossing.

Heeft iemand een goed idee?

Alvast bedankt!

Geplaatst door

ttime (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

hey hallo

weet je zeker dat je remmen aanlopen? want als alles al vervangen is denk ik niet dat het nog vast kan zitten. ik denk dat het trillen van het stuur te maken heeft met je wielen waar onbelans in zit, laat je wielen voor eens balanceren om uit te sluiten of daar onbelans in zit.

mvg robbie f

robbie f 0
badge

15 jaar

Beste Robbie,

Bedankt voor je reactie maar het treed alleen op wanneer ik rem en ik heb geen trillingen wanneer ik gewoon rijdt.

ttime 0

15 jaar

Goedendag,

Het bericht is al enige tijd oud, maar waarschijnlijk zijn de remschijven van het voertuig krom.
De enigste goede oplossing is het vervangen van de remschijven + evt. remblokken.

TIP: Houd niet het rempedaal ingedrukt voor een rood stoplicht. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden.
Tijdens het afremmen voor het rode stoplicht, worden de remschijven behoorlijk heet. Als de remblokken tegen de remschijf aangedrukt blijven, kan de remschijf moeilijker zijn warmte kwijt. De remschijf zal dan gaan uitzetten in axiale richting en dit veroorzaakt kromme remschijven.

Mvg,

Olbren

Olbren 0
badge

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.