Toyota YARIS HYBRID: trillingen bij een snelheid van 80 km

Bouwjaar: 2017, Transmissie: Automaat, Motorcode: 1NZ, Motorinhoud (cc): 1500

Tijdens het rijden gaat de auto trillen dat gebeurt bij verschillende konstante snelheden (70 tot ongeveer 100 km/h) het gebeurt als de cvt helemaal opgeschakelt is..
De yaris is drie weken oud en heeft 1300 km gereden.

staakman

Geplaatst door staakman (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

34 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Wat zegt de dealer?

staakman (0), 7 jaar geleden

Die moet er nog naar gaan kijken, ik heb de vraag vast gesteld omdat er meer van dit soort klachten zijn,en vervolgens geen afdoende oplossing. Het heeft in ieder geval niets met onbalans in de wielen te maken je hebt het gevoel dat je over een wasbord rijdt terwijl je op een mooie vlakke weg rijdt.

staakman (0), 7 jaar geleden

Gaan we ook zeker doen, en het resultaat zal ik u laten weten.

voyager (0), 7 jaar geleden

Welk toerental draait de motor op dat moment. Het lijkt alsof het motortoerental te laag is zoals bij handgeschakelde bakken kan voorkomen als je te laat terugschakelt. Uiteraard eerst dealer laten oplossen.

staakman (0), 7 jaar geleden

Van de dealer moet ik nog wat meer km rijden om een goed beeld te krijgen wat betreft de trillingen, inmiddels heb ik 2500 km gereden met de auto, het probleem is zeker niet minder geworden, dus ga ik een nieuwe afspraak maken.

staakman (0), 6 jaar geleden

Hallo, volgende week donderdag heb ik een afspraak met de toyota dealer in Amersfoort om naar het probleem trillingen te kijken, na mijn bezoek zal ik het resultaat van hun bevindingen op de site vermelden in de hoop dat het probleem opgelost kan worden.

staakman (0), 6 jaar geleden

Ben inmiddels bij de dealer louwman in Amersfoort geweest, zij hebben de voorbanden verwisseld met de achterbanden, het dreunen is iets minder geworden maar helaas niet weg met namen rond de 70 km is het heel goed voelbaar maar ook bij 80 km. De auto heeft op dit moment 3500 km gereden. Volgens de monteur was het geen onbelans in de wielen wat dan wel zij hij ook niet.

Hans4040 (385) PRO, 6 jaar geleden

Toch maar terug naar de dealer...wij kunnen hier ook niets mee, helaas.

Succes.

staakman (0), 6 jaar geleden

Het probleem is nog steeds niet opgelost, ondanks het verwisselen van de banden van voor naar achter het lijkt iets minder, binnenkort maar weer naar de dealer voor verder onderzoek.

staakman (0), 6 jaar geleden

Afgelopen woensdag 16 aug terug naar de dealer in Amersfoort om wederom naar het probleem van de trillingen te laten kijken, nadat ze een proefrit hadden gemaakt, en het probleem erkende zijn ze de zelfde rit met een van hun demonstratie auto"s gaan rijden deze vertoonde het zelfde gebrek.
Ze gaan een melding maken bij het garantiefonds, en in afwachting van hun antwoord krijg ik bericht van hun hoe verder te handelen overigens is mij bij aankoop van de auto er niet bij vertelt dat deze zeer hinderlijke trillingen bij genoemde snelheden in alle Toyota yaris hybride voorkomt.

staakman (0), 6 jaar geleden

Bericht gehad van de Toyota dealer in Amersfoort, volgende week moet ik de auto brengen, ik krijg dan een leenauto mee zodat zij meer tijd hebben om het probleem op te sporen. Op dit moment ben ik met de auto op vakantie in Italië tijdens het berg oprijden merk je er niet veel van, maar zodra het vlak wordt doet het probleem zich gelijk voor.

Hans4040 (385) PRO, 6 jaar geleden

We wachten de bevindingen van de dealer af...prettige vakantie verder.

staakman (0), 6 jaar geleden

Afgelopen vrijdag ochtend om 10 uur de auto bij louwman in Amersfoort gebracht ze konden de hele dag over de auto beschikken om het tril (onbelans) wat zich tijdens het rijden voordoet te verhelpen. Helaas is dat niet gelukt. Toen ik s"avonds de auto op kwam halen vertelde ze bij de receptie dat zij de motorsteunen ten opzichten van de motor spanning vrij hadden gemaakt, door ze te lossen en weer vast te zetten. Zelf had ik daar al geen goed gevoel bij , tegelijkertijd werd er bij vertelt dat wat er nu nog aan trillingen in zit hoort bij dit type auto, met andere woorden wij doen er niets meer mee. Bij het naar huis rijden merkte ik al heel snel dat er niets is veranderd of verbeterd. Zijn er mogelijk nog andere stappen die ik kan ondernemen?

patriciarie (0), 6 jaar geleden

Bij mijn Toyota Prius heb ik een tijdje een soortgelijk probleem gehad. Bij een laag toerental van de motor en snelheden tussen de 70 en 100 km -/u leek het alsof mijn wielen niet goed waren gebalanceerd. De dealer heeft echt lang moeten zoeken voordat er bij een monteur die met me mee reed een lampje ging branden. De auto liep op zo’n moment op 3 cilinders. We kwamen daar achter als de hybride accu leeg was en de auto stapvoets reed. Dan hoorde je hem zelfs ratelen. Alleen had mijn Prius op dat moment 250.000 km gereden en bleek de egr vervuilt. Gaatjes verstopt of zoiets. Na reiniging was het probleem geheel weg. Kan me niet voorstellen dat vuil bij de Yaris een issue is, maar misschien wel het cilinder verhaal. Als laatste, mijn ouder hebben een Yaris, geen hybride, maar wel een cvt. Deze draait bij een lage snelheid echt belachelijk weinig toeren waardoor je soms net een trillingkje voelt. Dit is echt heel weinig, maar toch. Wel weet ik dat de cvt van deze Yaris niet dezelfde is als bij de hybride modellen.

Siem Bijman (180) PRO, 6 jaar geleden

Wij hebben vorig jaar een klant blij gemaakt door er andere, zachtere, banden (Michelin's) onder te zetten.

Origineel zaten daar banden op met een vrij harde samenstelling.

Ik weet niet of dat bij de nieuwere types nog zo is, maar het betrof hier een Yaris Hybrid van 2014.

Bert404 (0), 6 jaar geleden

Verneem graag van Staakman hoe het probleem is opgelost.

staakman (0), 6 jaar geleden

Dank je wel voor de reactie . Helaas is het probleem niet opgelost, bij Toyota in Amersfoort doen zij er niets meer aan, hoort bij de yaris hybride volgens hun ik overweeg een andere dealer, weet niet of dat mogelijk is ivm met garantie.

Bert404 (0), 6 jaar geleden

Dank voor je antwoord. Ik ben nog in de slag met een Rotterdamse Toyota dealer. Helaas door hun ligging in druk gebied kunnen zij met een proefritje de trilling niet waarnemen. Wel zouden zij bij de importeur navraag doen. Wacht dit af.

staakman (0), 6 jaar geleden

Ben benieuwd wat de importeur hier van gaat vinden, een ding weet ik zeker dit hoort niet standaard bij deze auto, 10 jan moet ik voor zijn eerste 15000 km beurt naar de dealer, ga het maar weer aanslingeren.

Bert404 (0), 6 jaar geleden

Deze week proefrit gemaakt met garage-chef. Hij heeft het trilprobleem als hinderlijk waargenomen. Dagen daarna wielen gecontroleerd op balans, rondheid, slingering, remschijven en assen gecontroleerd. Motor ophanging los en weer vast. Wielen demo auto gemonteerd. Trillingen niet verholpen. Proefgereden met demo Yaris Hybrid, ook door mijzelf. Deze wagen vertoonde dezelfde trilling in iets mindere mate en het dreunende geluid in iets meerdere mate bij 80 km/uur. Mijn auto bij 70 km/uur. Garage-chef heeft toegezegd uitgebreid melding te doen bij de importeur en hoopte dat meer bedrijven dit zullen doen. Ikzelf ga ook melding doen bij importeur.

Siem Bijman (180) PRO, 6 jaar geleden

[quote=Siem Bijman]Wij hebben vorig jaar een klant blij gemaakt door er andere, zachtere, banden (Michelin's) onder te zetten.

Origineel zaten daar banden op met een vrij harde samenstelling.

Ik weet niet of dat bij de nieuwere types nog zo is, maar het betrof hier een Yaris Hybrid van 2014.[/quote]

Hebben ze ook andere banden geprobeerd? Zo te lezen niet namelijk.

De demo trilt ook zeg je. Ik vermoed dat deze dezelfde harde compound heeft en dan is het denk ik logisch dat als je deze uitgeprobeerd op jouw auto hij dan nog steeds trilt.

Monteer maar eens zachtere Michelin's, heeft bij onze klant geholpen. (uiteraard geen garantie, maar misschien het proberen waard)

Bert404 (0), 6 jaar geleden

Mijn auto heeft Kleber Qaudraxer All Season banden. De demo had de originele door Toyota gemonteerde banden, zomerbanden Dunlop vermoed ik. Er is wel geëxperimenteerd met lagere spanning, ook zonder resultaat. De werkplaats Chef denkt nu aan niet ideaal samenspel van electro en benzine-motor. Software ?

staakman (0), 6 jaar geleden

Hartelijk dank voor mogelijke oplossingen, gisteren bij de dealer geweest voor zijn eerste 15000 km beurt wederom aangegeven dat de trillingen nog steeds aanwezig zijn, hier werd verder geen aandacht meer aan besteed , er is inmiddels nog een probleem bij gekomen, de achter remschijven zijn voor 70% verroest en remt maar op een klein gedeelte van de remschijf, volgens de monteur was dit niet erg daar de auto het meest op de voorremmen remt.
Ik begin zo langzamerhand het vertrouwen te verliezen in deze dealer en verwacht geen oplossingen van hun kant ten aanzien van de klachten en hoop dat de importeur hier serieus naar gaat kijken.
Een geluk, blijkbaar ben ik niet de enigste met deze klachten

staakman (0), 6 jaar geleden

Volgens mij heeft het alles met de samenwerking electro en motor te maken ik heb dit ook gesuggereerd, maar volgens hun kon dat niet.

Bert404 (0), 6 jaar geleden

Hm, jouw gevoel, mijn gevoel en dat van mijn werkplaats chef. Naar ik ooit begrepen heb is +/- 70km/uur de snelheid waarboven de electromotor niet meer bij komt. Wellicht is deze grens niet scherp genoeg gemarkeerd in de software. Ik voel telkens één tril wanneer ik ook zie dat er van motor wordt geschakeld.

staakman (0), 6 jaar geleden

Het lijkt er op dat het rond die snelheid van 70 km een soort schommelwerking plaats vindt tussen motor en electro-motor een soort van pendelen van beide motoren, wat ik mij ook afvraag, zijn er ook mensen met een yris hybride waarbij deze verschijnselen niet optreden in dat geval moet het mogelijk zijn de trillingen te verhelpen .

Hans4040 (385) PRO, 6 jaar geleden

Met alle respect voor de meningen en tips op dit forum, lijkt het mij toch een zaak voor de dealer.
Als die er niet uitkomt zal er contact opgenomen moeten worden met de importeur.
Als daar ook niets uitkomt zou ik persoonlijk overwegen om de auto maar weer terug te geven en een andere (nieuwe) auto verlangen.
Ik kan mij voorstellen dat de dealer dit nog nooit meegemaakt heeft en niet weet wat de oorzaak is en wat er aan te doen is...

Dus terug naar de dealer.

haelewyn (0), 6 jaar geleden

Over de Auris is een en ander beschreven door eigenaars. Ik twijfel of ik er een oplossing voor gelezen heb ooit maar kon die nu alleszins niet terugvinden. Een en ander kan gelijklopend zijn.

Hans4040 (385) PRO, 6 jaar geleden

@ haelewyn, het zou leuk zijn als je ook verteld [b]waar[/b] die eigenaren dan geschreven hebben....nu kunnen we hier niets mee.

Bert404 (0), 6 jaar geleden

Als je Google't op Auris trillingen vind je schrikbarend veel.
We hebben het hier echter over Yaris Hybrid.
Kijk hier eens:
https://www.toyotahybrideforum.nl/viewto...

patriciarie (0), 6 jaar geleden

Afgelopen periode toevallig wat langer kunnen rijden in zowel een yaris hybride (2015) en een auris (2014]. Zelf rij ik in een Prius (2010) met bijna 300000 kilometer op de teller. Omdat ik me dit topic herinnerde heb ik eens extra opgelet bij de genoemde snelheden. Kan in ieder geval zeggen dat mijn Prius er überhaupt geen last van heeft. Bij de yaris zou ik het in eerste instantie niet eens gemerkt hebben, maar idd als je rond de 70 km rijd voel je een licht schudden/trillen. Vond het zelf niet storend en bij een beetje gas bij was het weg. Bij de auris kon ik het ook wel genereren maar bij een lagere snelheid, zo rond de 60km. Ook hier niet echt heel storend en voor mijn gevoel zelfs minder als bij de Yaris. Het lijkt wel of hoe meer kilometers er op de auto staan, hoe minder last je er van hebt. De yaris had namelijk 25000 gereden de auris 107000 en zoals gezegd mn Prius 300000. Al met al vond ik het niet storend en een beetje gas erbij loste veel op. Maargoed kan me ook voorstellen dat het storend kan zijn als je er gevoelig voor bent.

Bert404 (0), 5 jaar geleden

Mijn Yaris heeft inmiddels 44000 op de teller, het trillen is vaak, niet altijd, erg storend mede omdat er in mijn woonplaats veel "70km" wegen zijn ....

Bert404 (0), 4 jaar geleden

Na lange tijd kom ik nog eens op het probleem terug omdat het er nog steeds is. Kreeg echter een brainwave. Zou het veroorzaakt kunnen worden door de asymmetrische wielen. Ik bedoel hiermee dat de wielen allemaal gelijk zijn echter met schuine "spaken". Dit heeft tot gevolg dat aan de linkerzijde de wielen gestroomlijnd draaien terwijl ze dat aan de rechterzijde niet doen en daar als het ware luchthappen, tegen de luchtstroom in draaien. Dit zou een onbalans kunnen veroorzaken. Iemand hier ervaring mee ?

    Is het probleem nu opgelost? Wij hebben namelijk precies het zelfde probleem met een Yaris van 2015 na 120000km - Freddbyte (0), 2 jaar geleden

Bert404 (0), 6 maanden geleden

Ben er klaar mee, Toyota jaar geleden ingeruild op Renault ZOE. Volledig trillingvrij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.