232 bezoekers online

Toyota TOYOTA PREVIA 2000: Ventilatiestand regelknop werkt niet.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2AZ-FE, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 115

Ik kan de verschillende ventilatiestanden van mijn Previa niet meer regelen. De blower zelf werkt wel, het gaat om de knop waarmee je de verschillende standen kunt regelen, zoals de stand voor ontwasemen van de voorruit, voetenstand, etc...

Inmiddels heb ik het bedieningspaneel van de kachel vervangen, maar het probleem blijft. Ik zou natuurlijk pech kunnen hebben als ook hier de knop van defect is, maar ik vermoed nu dat er iets anders defect is. 1,5 jaar geleden hetzelfde probleem gehad. Toen opgelost met een ander bedieningspaneel. Nu dus niet het geval.

Er zijn genoeg bedieningspanelen met de druktoetsen te vinden, maar de variant met de knoppen beginnen schaarser te worden. Uitwisselen lijkt lastig door de verschillende connectoren.

Iemand ervaring met bovenstaand probleem, of hoe ik erachter zou kunnen komen wat het probleem is?

Sleutelaar2018

Geplaatst door Sleutelaar2018 , lid sinds 1 jaar geleden

4 Reacties

0

kaleido 1, 3 weken geleden

Ik zou eens meten of er wel signalen gestuurd worden uit het paneel , geen zekering defect ?

0

Sleutelaar2018, 3 weken geleden

Dank je wel voor je reactie. Ik zal dit eens alle aan het verwarmingssysteem gerelateerde zekeringen controleren. Ik ben ervan uitgegaan dat op de zekering voor de verschillende standen ook de andere bedieningsknoppen zitten, nl. zekering 11 en 25. Ik zal ze eens controleren.

Geen idee trouwens waar ik de signalen van deze specifieke kachelknop kan doormeten. Ik weet niet waar het motortje op het kachelhuis zit.

0

kaleido 1, 3 weken geleden

Als het paneel functioneerd dan zul je op de uitgaande draden signalen meten als je wisselt van drukknop , multimeter aansluiten en een willekeurige draad meten op de uitgaande bedrading en kijken of er iets gebeurt met de spanning , kun je in iedergeval uitsluiten dat het paneel defect is.
Motortjes zitten op de zijkant aan de kant van het dashbordkastje.

0

Sleutelaar2018, 3 weken geleden

Dank. Ik ga morgen eens wat testen uitvoeren. Geen idee welke draadkleur ik moet hebben, er zitten volgens mij een stuk of 16 draden aan de stekker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota TOYOTA PREVIA of stel zelf een nieuwe vraag.