Toyota Corolla: Verwarming werkt slecht

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Hallo,
Probleempje met mijn Toyota Corolla D4-D.

De verwarming werkt in de auto echt heel matig.
De motor wordt gewoon warm, temperatuurmeter blijft nadat deze nagenoeg halverweg staat de hele autorit hetzelfde. B-wegen+ autosnelwegen.

Ik merkte op de snelweg al pasgeleden dat onder de 100 km/uur de verwarming lauwe tot koude lucht blaast, rijd ik weer 120 dan wordt het weer warm. Bij lagere snelheden komt er pas boven de 3500 toeren warme lucht uit. Momenteel niet echt prettig met dit weer... of ik moet met loeiende motor rondrijden. Ik heb het nu een week afgekeken en dit is zo'n beetje hoe het is.
Koelvloeistofniveau lijkt me in orde, staat tussen min. en max.

Wat kan dit zijn...?

Bedankt alvast.

Black_T

Geplaatst door Black_T (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

vinnie67 (0), 14 jaar geleden

Is het koelsysteem wel goed ontlucht, vaak zit er op een voorraadvatje ook een ontluchtingsnippel bij een diesel! Misschien heeft de waterpomp wel een lekkage.

hardhiec (0), 14 jaar geleden

stangetje/kabeltje naar het kraantje van de kachelradiator zit wel goed; gaat het kraantje helemaal open? Dit heb ik met mijn Starlet gehad.

lincolnmark3 (0), 14 jaar geleden

Beste allemaal,
wij zijn bezig met een kachel in een toyota corolla deze word niet warm.
koelwater niveau goed themostaat is nieuw proberen te ontluchten maar,ook op temp,er komt geen water in de kachelslang.?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.