Toyota Avensis Verso: Vloerbedekking vervangen... :(

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Goedendag,
Tijdens het vervoeren van een ontzettend handige petroleum kachel is er flink wat (+/- 2 liter) petroleum in de vloerbedekking getrokken. Ik ben op zoek naar een manier om dat schoon te maken of om een nieuwe vloerbedekking te realiseren. Heeft iemand hier ervaring mee? Heeft iemand een idee hoe ik aan een tweedehandse vloer kan komen of een manier om het schoon te maken? De nieuwprijs van de vloerbedekking is 1250 ex. BTW en daar wordt ik niet echt vrolijk van...

stanley71

Geplaatst door stanley71 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Peter Schouten (0), 12 jaar geleden

Probeer het eens bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in interieurreiniging van auto's. Namen kan ik je niet geven (mag ook niet want da's reclame). Allicht dat dat goedkoper is dan een nieuw vloertje. Alternatief is de sloop, maar dan moet je ook maar afwachten hoe goed/slecht de donorvloer is.

suc6
Peter

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Je zou de vloerbedekking eruit kunnen halen (stoelen eruit, dorpels, middenconsole, etc uitbouwen) maar ik ben bang dat de eventuele viltlaag eronder ook aardig vies is. Als je de vloerbedekking eruit hebt, dan kun je die in een grote bak wassen. Als zeep zou ik zowieso groene zeep van driehoek gebruiken omdat dit vet en olie oplost en luchtjes weghaalt.

stanley71 (0), 12 jaar geleden

Ik ben al naar een car cleanings bedrijf geweest en die raadden aan om de vloerbedekking te vervangen... Heb inmiddels via een sloopbedrijf een 'zoek opdracht' uitstaan.

@nico8119: ik ga inderdaad proberen de vloerbedekking eruit te halen en met groene zeep schoonmaken. De achterstoelen zijn eenvoudig te verwijderen, maar de voorstoelen en de console zullen wat meer werk vragen. Ik heb daar alleen pas van 't weekend tijd voor, zou dat mbt schoonmaken en stank in de auto heel erg zijn?

harnak (0), 12 jaar geleden

steek de isolatieplaten op de bodem er ook maar af anders blijft hij stinken. wel nieuwe erop

limbra (630), 12 jaar geleden

als je de vloerbedekking er uit haalt om hem schoon te maken , een hoge druk spuit met heet water doet wonderen,
een professioneel auto cleaning bedrijf moet dit toch kunnen ? daar kunnen ze de vloerbedekking ook laten drogen in een droog cabine .
Zo hebben wij (aantal jaren geleden) al heel wat auto matten en auto vloerbedekking gereinigd met 9 van de 10 keer een als nieuw resultaat.

proberen kan geen kwaad toch.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.