Toyota Prius: Wiellager

Bouwjaar: 2006

Ik heb een vermoeden dat een van de wiellagers van mij prius niet goed is. Ik hoor ( hoe harder je rijd) een bijgeluiden wat lijkt op een brom. Kan iemand mij vertellen of ik het goed heb en hoe controleer ik dat? Ronald

Ronald 1964

Geplaatst door Ronald 1964 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Prius? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ernhemmer (0), 8 jaar geleden

Denk eerder het cuppen van je banden. Deze vraag is vaker voorbij gekomen

Ronald 1964 (0), 8 jaar geleden

Wat bedoel je met cuppen van banden?

voyager (0), 8 jaar geleden

De banden vooral de achterbanden krijgen een soort "zaag" profiel en daardoor krijg je veel geluid tijdens het rijden. Een beitje bandenboer zal je snel uitsluitsel kunnen geven. Wiellagers kun je controleren op een lege parkeerterrein en dan nog extra voorzichtig door met een snelheid van plm 50 km/h te slingeren.Als er in een bocht(bv links) meer geluid afkomt zou dan een rechterwiel lager kapot kunnen zijn. Maar test eerst je banden en zorg dat er geen geluid daarvan komt.

AS1 (70), 8 jaar geleden

De bandenboer zal je graag nieuwe banden verkopen...

Ga met platte hand/vingers over de band. Een gecupte band kun je goed voelen en vaak zien.
Wiellager testen: opkrikken, veer vastpakken en het wiel een slinger geven. Een kapot wiellager kun je soms in de veer voelen. Andere test: wiel boven en onder vastpakken en kijk of je speling voelt. Draai wiel kwartslag en herhaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Prius of stel zelf een nieuwe vraag.