Toyota Paseo: Zeer windgevoelig, stuurhuis?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5I

Hallo,

ik hoop hier erachter te komen wat de windgevoeligheid en trekken van het stuur bij spoorvorming veroorzaakt (meerdere malen bij de garage geweest)

Mijn Paseo is zeer windgevoelig, vandaag 25-04 stond er ongv windkracht 4/5 niet gigantisch veel ofzo.. toch word de auto heen en abrubt heen en weer geduwd.
het gevoel is een beetje alsof de voorwielen gelijke speling hebben naar links en recht ten op zicht van het stuur..

Gecontroleerd is : fusees,draagarmen,stuurkogels, ook andere banden geprobeerd (is iets beter geworden met Pirelli nero zero)
de paseo is een windgevoelige auto, maar zo extreem zou niet moeten.
het is op dit moment een stug geveerde auto (naar mijn idee rijd ie meer op de veren dan de shocks maar dat weet ik niet zeker) de shocks zijn niet al te best meer (gebonk bij klinkerweg)
er is geknars/getik) bij het stuur helemaal naar links of naar rechts sturen (er is een goed stuk speling bij de homokineet homokineet)

aangezien bij de fusees stuurkogels en draagarmen niets is gevonden zoek ik denk ik meer in de richting van stuur huis en vering/schokbrekers. hoe kan ik zien dat mijn stuurhuis is versleten?

ik heb echt hulp nodig, anders moet de auto weg en dat zou zonde zijn want het is een leuke auto..

alvast heel erg bedankt voor suggesties/tips

toyota-gecko

Geplaatst door toyota-gecko (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Paseo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Laat eens een schokbreker test doen...

toyota-gecko (0), 12 jaar geleden

kunnen slechte schokbrekers er voor zorgen dat de auto dusdanig windgevoelig word ? het zou wel deel uit kunnen maken van het probleem of niet..
ik lees het welleens op de dealers website maar heb het zelf nooit meegemaakt (of juist wel..)

toyota-gecko (0), 12 jaar geleden

heb ff 4 goede shocks geregeld, eerst ff kijken of dat het probleem verhelp.. als dat zo is misschien toch maar een stel koni`s eronder..

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Oke, succes.

toyota-gecko (0), 12 jaar geleden

is er in het noorden des lands een autogarage die weet hoe ze hiermee om moeten gaat? het is een oudere auto.
verder zag ik op een forum nog dit langs komen "Ik heb voor mijn geval de oplossing gevonden: gisteren is hij nagekeken en uitgelijnd bij Gerrit Jonkers in Waardenburg. Geen speling, onderstel en stuurinrichting zagen er super uit. Vervolgens dus uitgelijnd....

Conclusie: het 0-punt van het stuurhuis was niet in het midden gezet door de 'uitlijnspecialist' hier in de buurt, daar blijkt de auto heel erg nerveus van te worden. En zonder overdrijven: wát een wereld van verschil!! Hij ligt nu weer heerlijk vast op de weg, hoef niet meer constant te corrigeren, hij rijdt strak rechtdoor bij loslaten van het stuur, bochten zijn weer een feest en de gevoeligheid op spoorvorming is ook bijna verdwenen!!

Voor iedereen die dus kampt met zenuwachtig stuurgedrag: laat daar eerst naar kijken! De meeste uitlijnspecialisten weten namelijk niet dat dat 0-punt op het stuurhuis staat aangegeven, en zetten alleen het stuur recht.

Ik moet m'n mening nu ook bijstellen, hij stuurt echt vele malen strakker dan mijn vorige E36!! Ik had er toevallig een als leenauto mee, dat verschil is heel goed te merken"

dit is echter een BMW forum en ik weet niet of de paseo/starlet p8 deze optie ook heeft

toyota-gecko (0), 12 jaar geleden

ik meende me te herinneren dat ie een keer was uitgelijnd en dat het stuur daarna scheef stond.. na nog een keer uitlijnen stond ie weer recht, maar is op het oog recht gezet volgensmij..

limbra (555), 12 jaar geleden

Een goede uitlijning is zeer zeker belangrijk ,
Ik rij zelf ook in een Paseo (een GT bwj. `99) en heb in het verleden ook te kampen gehad met het stuurgedrag ,
spoorvorming werkte als een magneet op mijn Paseo , de auto is toen uitgelijnd en dat gaf enige verbetering ,
Alhoewel hij nog af en toe de sporen opzoekt , rijwind gevoelig is ie heel zeker ondanks zijn toch wel lage carrosserie (komt denk ik ook door het lage gewicht).

Heb korte tijd geleden de voorste schokdempers vervangen , de stabilisator stang rubbers vervangen en een veerpoot brug gemonteerd ,
dit samen zorgt voor een veel stabieler weg gedrag , alhoewel het "zoekerige" stuurgedrag ook een beetje de aard van het beestje is .

gr. limbra

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

In het noorden des lands zit een hele goeie uitlijner.
Ik stuur je het adres via de mail.

zet er eerst goede schokbreklers onder en zorg dat er geen speling zit op fuseekogels en stuurinrichting.

Mvg,
Hans.

toyota-gecko (0), 12 jaar geleden

Komt voor elkaar hans, bedankt alvast! schokdempers komen hopelijk zaterdag :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Paseo of stel zelf een nieuwe vraag.