Toyota Avensis: Zware koppeling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 D4D

Bij deze Avensis Wagon 2.0D4D (nw.model) is onlangs de bak eronder vandaan geweest om de bekende hevel met kogelgewricht te smeren en te voorzien van een rubberen hoes. Koppelingsplaat en andere onderdelen waren volgens de toyota dealer nog in zeer goede staat en vervangen was echt niet nodig. Helaas is de klacht van mij "zware koppeling" nog steeds aanwezig. Wat kan nog meer de oorzaak zijn, heb wel eens iets over een cilinder gehoord of kan de rem(koppelings)olie oud zijn ?? Wie kan mij hierover een advies geven.

Walther11923

Geplaatst door Walther11923 (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Hoeveel km heeft de auto gedraaid?.

Walther11923 (0), 17 jaar geleden

110000 km

geertsje (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit probleem ontstaat ook wel is door de drukgroep te zwaar gaat ,er is dan ook duidelijk roest en slijtage te zien aan de drukgroep.

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Ik zou toch de koppeling hebben laten vervangen als het losligt, nu ben je niks op geschoten.
Misschien zit het alsnog in de koppeling.

Walther11923 (0), 17 jaar geleden

Ja, was ook mijn idee, maar het was een garantieklus, heb zelfs nog aangeboden om de koppelingset te betalen, maar was weggegooid geld volgens hen. Ik ging er vanuit dat de hevel het probleem was, wat ook in mijn eerdere posting werd beaamt door toyota kenners.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.