Volkswagen Golf: 1.6 AUS Slaat niet aan na 20 min stil staan.

Bouwjaar: 2001

De auto start s'morgens goed. geen probleem. zet je hem daarna 20 min stil dan slaat hij niet aan. lang doorstarten tot 2 a 3 keer toe. dan ineens slaat hij aan. na het dan weer stilzetten en opnieuw starten is het probleem ook meteen over. totdat hij weer opnieuw 20 min stilstaat. gasklep huis gereinigd en opnieuw ingelezen. egr klep gecontroleerd. dit aan de hand van een paar storingen die in het geheugen stonden. deze zijn na het wissen niet meer terug gekomen en hij geeft ook geen foutmeldingen meer. terwijl hij dus nog wel slecht aanslaat.

je zou dus misschien denken aan een temperatuur sensor. maar dit kan ik me ook niet voorstellen. dit omdat als de auto ook maar een seconde gelopen heeft, hij daarna gewoon weer meteen aanslaat tijdens het starten.

misschien brandstof die terug loopt. maar dan zou het smorgens vroeg ook een drama moeten zijn. en dan is er juist niets aan de hand.

nou zijn er auto's die een bepaald start toerental nodig hebben.
ik weet niet of dat bij deze ook zo is, maar de startmotor blijft nalopen nadat hij aanslaat en is dus niet al te best meer. gewoon even ter informatie (je weet maar nooit)

wie heeft dit misschien al eens mee gemaakt en/of zou hier een oplossing voor weten.

gr. Menno

m.voltman

Geplaatst door m.voltman (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb dit eens een keer meegemaakt met een leon 1.6L.

Dit had ook de klacht dat na zo half uur slecht aansloeg en stonk naar benzine.Weet niet of jouw probleem auto dat ook heeft.

Als je een portier opent dan wordt de benzinepomp aangestuurd om de auto snel aan te kunnen laten slaan,maar bij deze auto werden ook de injectoren aangestuurd waardoor ie natuurlijk behoorlijk verzoop.

Zal zeggen haal ff je brandstofgallerij omhoog en wacht dus 20 min. en open je portier en kijk wat er gebeurt.

Oplossing bij mij was vervangen van de ECU.

Suc6 en hoor graag als je wat meer weet

joba (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij mijn weten worden de injectoren 3 a 5 sec aangestuurd door de ecu, niet door de portieren.
Bekijk toch de temperatuur sensor maar eens. Laat hem maar eens uitlezen wanneer het probleem voordoet of meet op de sensor. Deze moet rond de 2 volt afgeven rond de 12 graden en rond de 0,5 volt bij 85 graden.

CARS&MOTORS (0) PRO, 18 jaar geleden

heb zelf t4 2.4 met een zelfde probleem
startmotor vervangen
probleem opgelost.
4 mnd later zelfde
gemeten
dynamo laad te weinig
tijdens starten valt spanning te veel terug .
hierdoor werken sommige onderdelen niet goed,en heb je een probleem.
meet de dynamospanning maar en de accu tijdens starten
jerryb

m.voltman (0) PRO, 18 jaar geleden

de temp. sensor vervangen. ik heb de meerwaarde ontelbaar keren bekeken en zo ineens gaf hij -12 aan en begon te schommelen tussen -12 en 35 graden. dit heeft hij misschien maar een paar seconden gedaan. erg lastig te vinden. hij doet dit dus bij een bepaalde temp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.