Volkswagen VW Bora 1.6 SR: 1.6 SR ombouwen tot zwaardere motor (V5/6)

Bouwjaar: 2001

Ik ben benieuwd als het mogelijk is om een andere zwaardere motor in mijn VW Bora 1.6 SR (benzine/LPG G3)te bouwen valt.
Zelf dacht ik aan een V5/6, mensen zeggen dat het moeilijk gaat omdat je de aandrijfassen en de kmteller etc. een heel hoop moet vervangen. Wie heeft dit eerder gedaan en kan mij helpen. Voor mijn part wil ik er ook een 2 liter motor erin zetten, maar wil weten als iemand dit ook voor mij kan realiseren!
Zij zeggen wat zonder problemen gaat is een 1.6 16V erin te zetten, maar dat is mij de moeite niet waard. Of heeft iemand ook een idee om de motor om te tunen naar meer vermogen, wat moet dan allemaal getuned worden om dan meer pk's te krijgen.
Alvast bedankt

Elohim

Geplaatst door Elohim (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Beunhaas (515) PRO, 20 jaar geleden

Is al dat werk niet waard, ruil hem in voor een andere.......

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Er zijn ook nog andere manieren om een Bora meer vermogen te geven met minder onkosten als uit jouw bovenstaande voorstel,ik weet niet wat voor eisen jij stelt betreffende snelheid of het koppel van een auto e.c.t laat dat even horen dan kan ik je wellicht op weg helpen.

Mvg, Jan

dupl-u-27029-5dd149c09b10d+farlake (0), 18 jaar geleden

kunt het best een keer binnenlopen bij de vr6specialist, die doet tuning en ombouw.
www.vr6specialist.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.