Volkswagen Transporter: 1900-benzine df motor pakking cilinderbus

Bouwjaar: 1986

Ben bij deze wagen bezig de pakking te vervangen tussen cilinderkop en blok.Bij verwijderen van de cilinderkop zijn de losse cilinderbussen +- 1 cm mee naar boven gekomen. Heb deze kunnen terug plaatsen maar nu is mijn vraag zitten deze bussen rechtstreeks op het motorblok zoals 2pk en kever vroeger of zit hier ook een pakking of rubber tussen .

geert3496

Geplaatst door geert3496 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

zit een rubberring tussen (siliconenring diameter +-1mm)
De nieuwe ringen kun je over de cilinderbus heenschuiven.
Da's lang geleden dat ik zo'n klusje had!
vr.gr.

p.k.8330 (0) PRO, 18 jaar geleden

een kever motor is lucht gekoeld, deze transporter motor niet, dus zit er volgens mij een voet pakking onder, ik zou voor de zekerheid het water aftapen en de cilinderbussen demonteren, het is nu minder werk dan als straks de boel weer inelkaar zit?.

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

er zit geen voetpakking onder maar net als bij een 1.4 renault/volvo motor (middennokkenasmotor) zijn deze bussen onderin iets dunner in buitendiameter waarmee ze in het carter passen, hier hoort een dunne rubberring tussen, dus niet de bussen eruit trekken maar 1. iets omhoog halen 2. oude ring verwijderen 3. nieuwe met pasta over de bus heen monteren 4 bus terug plaatsen.
succes.

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt voor de info.

jos_br.5980 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb dit nu ook een paar keer hier gehad en heb toch de cilinders eruit gehaald. Je kunt er anders gewoon niet goed bij. Alleen moeten de pistonpen er ook uit...

Jos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.