Volkswagen Golf: 25 km rijden en dan anderhalf uur wachten om weer te kunnen

Bouwjaar: 1994

Beste lezers,

Ik heb een VW golf CL type 3, 1.6 16V Benzine uit 1994.
Als ik rijd en me gas hard intrap komt de wagen haperend vooruit (bij zowel koude als warme motor of vochtig weer of droog). Als ik voorzichtig rij ongv 25 km en dan moet stoppen blijft de motor aan maar kan ik me gas intrappen wat ik wil maar de wagen komt niet meer vooruit (komt niets uit de uitlaat)en dat levert gevaarlijke situaties op.
Als ik em opnieuw start loopt hij totaal niet stationair en slaat hij uit. Na anderhalf uur wachten en een paar keer stilstaand te hebben gas gegeven doet hij het weer.
Deze week is de wegenwacht 2x na anderhalf uur gekomen en ja dan doetie het weer.

Ik heb Injectiespul bij de benzine gegooit en de anwb heeft bij een blok wat weinig massavoeding heeft een draad getrokken maar het probleem is er nog steeds. Hij is hiervoor eerder bij de VW dealer geweest voor dit probleem en zij vernieuwen alles, bougies, bougiekabels, filters schoongemaakt, nieuwe verdeler uit en ingebouwd, temperatuurvoeler uit en ingebouwd, dynamo vervangen, v-snaar, aandrijfriem hydr. pomp, startmotor schoongemaakt, nieuw contact in stuur, maar het probleem blijft. Hij staat vandaag nu weer bij de VW dealer.

Dit is een redelijk veel voorkomend (stotteren) probleem heb ik op deze site gelezen maar zie nergens een oplossing. De VW dealer heeft al erg veel vervangen maar het rijd nog steeds klote als je midden op de snelweg stil staat.

Weet iemand iets of heeft hetzelfde gehad? en weet je wat de VW dan gemaakt heeft? Na 1500 euro maakkosten wil ik het ook graag te weten komen.

Bedankt voor het lezen in iedergeval.
groetjes sharon

g43449

Geplaatst door g43449 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik zie 2 fitale onderdelen die deze klacht zouden kunnen veroorzaken niet in jouw lijstje staan;
de Hallgever en de bobine.....

g43449 (0), 19 jaar geleden

Harry bedankt voor je berichtje.
Beste lezers, het probleem was bij mij de gasklep, deze hebben ze opnieuw ingeleerd. Paar dagen daarna nog 1x het probleem gehad zonder stil te staan en daarna geen last meer gehad!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.