Volkswagen Passat: 3e remlicht blijft branden door lekkage

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,0 fsi

Derde remlicht blijft branden als de achtersproeier in werking is geweest. Boel uit elkaar gehaald, blijkt dat in het rubber van de achterklep bij het scharnier, de ruitensproeier slang lekt. Door die lekkage loopt er water langs de kabelboom in de stekker van het derde remlicht. Behoorlijk groen geoxideerd. Komt dit vaker voor en hoe te repareren? Is dit een bekend probleem bij de passat variant?

Alvast bedankt voor jullie reacties

Groet, Evert

5 cilinder

Geplaatst door 5 cilinder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

5 cilinder (0), 8 jaar geleden

Oplossing!!!

Geen reactie gehad van jullie, maar het is opgelost. Voor het geval iemand dit probleem ook tegenkomt. Ik heb een bypass gemaakt en een nieuwe ruitensproeierslang via het andere scharnierrubber laten lopen. De stekker helemaal schoongemaakt en alles werkt zoals het hoort.

Deze vraag kan nu gesloten worden.

Groeten, Evert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.