Volkswagen Golf IV: aandrijfprobleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: AGR

Van het ene op andere moment hoor ik in een bocht de as trillen rechtsvoor. Als bij een kapotte homokineet. Daarna zelfde geluid vanuit het middenvoor met acceleren. Eenmaal op snelheid niks aan de hand. Ben na een paar constateringen omgekeerd naar huis en na een paar kilometer kwam de auto na bochten of stoppen bijna niet meer op gang, met een knikkend/ratelend geluid vanuit onder de motor. Geluid en gevoel in het stuur zeggen dat het iets meer vanuit het rechtsmidden komt. Ik heb AWD en geen enkel wiel brengt traktie over. Heel langzaam kom ik nog maar op snelheid.
De motor loopt verder goed en het schakelen op zich gaat prima. Hij heeft er in iedere versnelling last van. Moet dus iets met een aandrijfas of differentieel te maken hebben. Wie kan dit bevestigen of heeft andere vermoedens?

Dani002

Geplaatst door Dani002 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Foute boel als ik het zo hoor,lijkt op een gebroken aandrijfas of koppelingprobleem,ga maar heel snel langs een garage.

Dani002 (0), 14 jaar geleden

Motorsteun zat los. ..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.