Volkswagen Golf IV: probleem met benzine/gas stottern en hikken

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Problemen met VW Golf 4 1.4

Sinds eind mei 2008 de wagen gekocht en tot september probleemloos gereden.
Toen begon hij af en toe te stotteren op gas, en dit na laten kijken bij auto hobbyist die constateerde (wat achteraf niet bleek te kloppen) dat de lambdasonde kapot was (volgens hem moest hij ook een variabele waarde aangeven zowel op benzine en gas) die waarde van gas staat nml. volgens meerdere garages bij sommige auto’s/gasinstallaties vast.
Lambdasonde bij deze “monteur” laten vervangen en het probleem was dus niet verholpen en mijn geld kwijt (€185)
Via problemcar.nl in contact gekomen met een lpg hobbyist die mij prima had geholpen doormiddel de gas verdeler en het gaskleppenhuis schoon te maken ,die hij daarna probeerde af te regelen wat niet lukte, deze was dus kapot.
Een paar dagen later een nieuwe (imitatie) gaskleppenhuis gekocht en deze er in laten zetten, en af laten regelen waren er geen problemen meer.
Tot dat ik op 7 december jl. de dag dat ik op vakantie ging naar schiphol kreeg ik voor de eerste keer last van het probleem, ik kreeg onder het rijden op de snelweg dat de wagen begon te stotteren/hikken en langzamer begon te rijden waarna ik hem overschakelde naar benzine wat resulteerde dat hij weer op pakte en weer normaal functioneerde dit heeft hij enkele keren toen gedaan onderweg nadat ik hem parkeerde.
Een maand later na mijn vakantie haalde ik de wagen op en onderweg naar huis had de wagen een paar keer het zelfde probleem waarna bij het omschakelen naar benzine weer op pakt en dan weer normaal rijd totdat het probleem zich weer herhaalde.
Ik zelf had het vermoeden dat het probleem weer het gas was en heb de auto na 2 maanden naar ********te Wormerveer gebracht, daar konden ze het probleem ook niet oplossen ,wel hebben ze het gasverdeelhuis en lambdasonde vervangen (en later de oude weer terug gezet) wat niet het euvel was.
Daarna ben ik naar de VW dealer ******* te Alkmaar geweest en die constateerde dat hij ook bij het langzaam rijden op gas en benzine ook schokte/hikte en dat hij erg traag/weinig vermogen had.
Daarna is hij op de computer gezet en heeft men geconstateerd dat de temperatuur sensor verschillende waardes aangaf (2 waardes, de cockpit temp was 90 en motor 60 (of zo iets)) met een verschil van 30 graden en ook constateerde men dat het gaskleppenhuis weer niet kon worden ingeregeld (zie rapport).
Men zij bij de VW dealer dat met het vervangen van deze onderdelen het probleem waarschijnlijk zou zijn opgelost.
Het gaskleppenhuis is weer vervangen (onder garantie) en ingeregeld, waarna de problemen nog steeds niet verholpen zijn.
De volgende problemen zijn dus nog steeds aan de orde;
1 Bij het “file” rijden schokt de auto bij het gas gevenzowel bij gas en benzine, bij het gas los vloeit de auto niet door.
2 regelmatig stoterd/hikt hij tijdens het gewoon rijden (vaak treed dit probleem bij het gas half in bij een max snelheid aanhouden bv 80 km/u en doormiddel van de schakelaar gas/benzine heen en weer te halen. Is dit dan (tijdelijk) opgelost, het gas storingslampje brand ook regelmatig tijdens dit probleem.
3 als ik moet stilstaan voor een verkeers situatie gebeurt het wel eens dat ik de motor voel schudden en onregelmatig loopt en de toeren teller heen en weer zie gaan tussen de 500 en 800 rpm waarna hij soms zelfs uitvalt, dit gebeurt ook als ik dit opmerk en zacht gas bijgeeft.
4 het gebeurd soms ook wel eens dat ik vlak voor een bocht zachtjes aan kom rijden en dan de koppeling in trap, dat dan de motor afslaat.
Het vreemde is dat hij zo ook een rit woon/werk (25km) geen merkbare problemen vertoond.

Ps. De temperatuur sensor is nog niet vervangen.


iemand een suggestie ?

pawarana

Geplaatst door pawarana (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

CyberMaxx (0), 15 jaar geleden

Ik had ooit veel problemen met een Daewoo Nubira op LPG en ik was ermee naar verschillende LPG specialisten geweest maar zonder enig resultaat.

Op een dag vernam ik via via dat er een freak was die niks anders doet dan LPG in zijn vrije tijd. Hij heeft de nodige vergunningen en is een erkende installateur, maar gaat tijdens de dag gewoon werken. Je zal moeten bellen voor een afspraak. Je kan hem vinden als je zoekt naar ***** uit Tessenderlo. Toffe gast. Als jij niet moeilijk doet, is hij ook niet moeilijk. Geduld en respect. Het kan zijn dat hij het niet direct vind en dan zegt hij het ook. Testen en proberen is het moto. En misschien nog eens terug gaan. Hij blijft over je probleem nadenken als hij het niet onmiddellijk vond. Jaag hem dan aub niet op door elke dag te bellen of hij al iets weet. Vergeet niet dat het zijn hobby is! Heb respect en tijd en je komt tot een oplossing. Je kan kiezen uit heel veel betalen aan garages waar je geen oplossing krijgt ofwel geduldig zijn en samen met hem naar een oplossing zoeken.

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Het noemen van namen van garages e.d. is niet gewenst en voegt niets toe van waarde aan het topic.
Verwijderd door moderator.

Hans

CyberMaxx (0), 15 jaar geleden

[quote=Hans4037]Het noemen van namen van garages e.d. is niet gewenst en voegt niets toe van waarde aan het topic.
Verwijderd door moderator.

Hans[/quote]
OK. Sorry.

johan 56 (0), 15 jaar geleden

Ik denk dat je toch eerst die sensor moet vervangen. Een sensor die verkeerde waardes geeft zorgt voor een te rijk of te arm mengsel wat stotteren en slecht lopen bij bepaalde toerentallen tot gevolg heeft.

pawarana (0), 15 jaar geleden

ik heb de sensor verwisseld dat mocht niet baten, de problemen zijn hetzelfde.

Egbert2640 (0), 14 jaar geleden

Mijn auto doet precies hetzelfde .... weet jij inmiddels al meer? Ik ga zelf zo nog de ontsteking vervangen, want ik vermoed ( na al 10 andere zaken te hebben geprobeerd ) dat deze het is ...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.