Volkswagen Beetle 2012: Aanschaf Beetle met TSI 1.4 160 pk(CAV)

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 118

Goede middag,

Graag zou een algemeen advies ontvangen over de aanschaf van een beetle. De beetle (orginele kever) is altijd al een auto die me heeft aangetrokken. Bij onze plaatselijke garage heb ik afgelopen zaterdag een proefrit gemaakt met een beetle uit 2012(handbak), met 80000 km op de teller. De beetle heeft een vorige eigenaar gehad en de volledige onderhoudshistorie is bekend.

Na de proefrit was ik vrij enthousiast totdat ik op internet wat research ging doen naar de tsi 1.4 160 pk(CAV). Is nu zo dat elke TSI op een gegeven moment aan de beurt is of is het maar een klein percentage van de tsi motoren die problemen geven.(Ketting op ten duur vervangen is geen probleem, echter een motor revisie van 3000 euro zie ik dan weer niet zitten.

Het uitgangspunt is om nog 100000 km met de Beetle te rijden. Is dit volgens jullie realistisch met deze tsi motor of is het toch beter om naar een andere auto te zoeken ?

Groet,

Robin

Geplaatst door

Robin van Hooff (0)

al 2 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik zou een model met een andere motor zoeken.

oldford 0
badge

2 jaar

ik zou zeker niet deze motor nemen.

groetjes jan.

jan T 135
badge vip badge

2 jaar

Deze mening deel ik niet geheel , heb zelf een tiguan met dezelfde motor , 100.000 km net vol gemaakt , geen olie verbruik , geen ketting problemen , 1 op 15 gemiddeld , je kunt dus pech of geluk hebben , als de juiste olie en de verversingen rond de max 15000 km zijn gedaan tja , en welke motor heeft tegenwoordig geen problemen.

nou kaleido ik heb er al heel wat gezien met een stuk uit de zuiger en sommige heel erg vervuild waar door je storingen kreeg.
en ja als je netjes er mee om gaat dan kan dat zeker goed gaan.

groetjes jan.

jan T 135
badge vip badge

2 jaar

Ben het helemaal met je eens Jan T ik heb hem ook gekocht omdat als het mis gaat ik het zelf kan maken , maakt de keus net iets makkelijker.

Elke motor in het VW-gamma rond deze bouwjaar staat berucht om zn probleempjes, maar je moet nou eenmaal een beetje geluk hebben bij autos en laten we hopen dat jij dat hebt met je nieuwe aanschaf!

Omtuning 0
badge

2 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.