Volkswagen vw passat 18 turbo aut.: abs lampje blijft branden

Bouwjaar: 1998

bij deze passat blijft het abs lampje branden,uit lezen gaat niet,geen contact met ecu mogelijk zelfs bij vw niet.nu heb ik alle signalen door gemeten aan de stekker van de abs comp.deze zijn goed,plus, massa,15 plus,verbinding met uitleesstekker is niet onderbroken. mijn mening is dat de comp.defect is komt dit wel eens vaker voor? weet iemand hier meer van af van dit probleem . een nieuwe is vrij duur wil het daarom zekker weten.


groetjes lere

LERE

Geplaatst door LERE (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

controleer ook nog voor de zekerheid de zekeringen op de accu, deze hebben bij mij in de werkplaats een keer 3 dagen onnodig werk veroorzaakt.
en zit er een andere radio in dan die van fabriek af?! zo ja, stekker deze eens los. dit wil ook nogwel eens helpen met het uitlezen..

suc6

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

je zou ook je wielsensoren nog even kunnen bekijken en evt schoonmaken... of dit relevant is bij deze storing weet ik niet, maar het veroorzaakt wel problemen als deze vuil zijn.

suc6

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Krijg je totaal geen verbinding met de auto of alleen niet met het ABS gedeelte??

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

als je alleen geen verbinding met het abs-regelapparaat krijgt lijkt me het een duidelijk verhaal...

LERE (0) PRO, 18 jaar geleden

ik krijg alleen geen verbinding met het abs gedeelte de rest wel totaal uit lezen geeft bij versnellingsbak fout code remlicht schakelaar deze hebben we al vervangen.ik krijg op de stekker aan sluiting wel plus dus zekeringen? wel al een keer gecontroleerd de zekerngen in auto en motorruimte.

groetjes lere

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

abs computer stuk, of zijn steker ingewaterd....... Vervangen is de enige oplossing. Kunt nog proberen de accu een nachtje los en dan de zaak weer op te starten maar geef je weinig kans :-(

succes

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

soms remschijven vervangen dan kan de sensor iets terug geschoven zijn

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Henk, de Computer is niet te benaderen, dit zal toch echt eerst voor elkaar moeten zijn voordat je de storing kunt wissen..... Kunt het probleem misschien oplossen met jouw advies, maar hij blijft eeuwig in storing staan als hij met vagcom of kast van dealer niet te zien is. En een ABS computer in storingscrisis wertk niet!!! Hij remt dus als een gewone auto zonder ABS.

Theo11332 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb dit ook eens gehad alles leek toen ok maar heb even een tijdelijke massa naar de regeleenheid gebracht en probleem was voorbij.

erik2819 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je voor het uitlezen eerst je rempedaal een keer intrapt(auto op contact of lopende motor) dan is waarschijnlijk de storing van je remlichtschakelaar verdwenen.Als je diagnosedraad op de abs-unit verbinding heeft met de 16-polige diagnosestekker dan is volges mij je abs regelapp. defect.(kan een grijs-witte draad zijn)

LERE (0) PRO, 18 jaar geleden

Theo,ik had de massa draad door verbonden naar min accu dit heeft niet geholpen en meteen weer verwijderd,(massa was bij meting ook goed)

Eric de verbinding met de 16-poligestekker is goed via schema aansluiting met oommeter gecontroleerd naar 16-polige stekker geen weerstand of onderbreking.

ps. ik ga nu op vakantie,maar hou jully nog op de hoogte.
groetjes lere

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

abs regelapparaat vervangen gaan van dat bj heel vaak kapot (ong. ¤900 ) moet je de steker van het regelapparaat een beetje bewegen dan krijg je waarschijnlijk wel contakt

LERE (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo,eindelijk heeft de klant besloten om het abs regelpparaat te vervangen.dit heb ik vandaag gedaan en het probleem is opgelost.ik kan ook weer in het remgedeelte uitlezen met autodiagnost.ik wil jully allemaal nog bedanken.

groetjes lere

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

geen dank hoor het was mij een genoegen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.