Volkswagen Golf IV: Abs lampje brandt(code01130)

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hoi.

Ik heb een klant met een Golf die de volgende storing heeft. code 01130(operation implausible signal sporadic) abs lampje brandt en controle lampje van de remmen knippert. Het is gebeurd na het plaatsen van een nieuwe radio. Zekeringen zijn goed op de accu. Heb de klant zijn radio laten uitbouwen en zijn oude laten monteren maar dit maakt geen verschil. iemand dit vaker meegemaakt?

Toyota11662

Geplaatst door Toyota11662 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

autobedrijf schijf (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb toevallig vorige week een audi A3 tdi hier gehad waar abs-lampje bleef branden en ook soms meerde lampjes branden/knipperden, de oorzaak zat bij deze in het electrische gedeelte van het contactslot. Misschien de moeite om even te controleren.

johndoornbosch (0) PRO, 12 jaar geleden

Abs regelapparaat is defekt, de oplossing is om deze te vervangen.


Gr John

Toyota11662 (0) PRO, 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.. Heb je dit meer meegemaakt? rare is dat dit na het inbouwen van een autoradio is gekomen of lijkt dat toeval?

Je praat nu toch over de abspomp(unit)?

Groeten

[quote=johndoornbosch]Abs regelapparaat is defekt, de oplossing is om deze te vervangen.


Gr John[/quote]

johndoornbosch (0) PRO, 12 jaar geleden

De foutcode die jij vermeld duidt op de abs werking en dat is een defekt in de regeleenheid zelf.
De enigste oplossing is om de regeleenheid te vervangen.


Gr John

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Meten over de voeding(en) van het ABS regelapparaat met aangeloten stekker en alle verbruikers aan. Meet je dan 12 Volt dan idd regelapparaat stuk.

P.S. Kijk heeel goed naar die zekeringen op de accu, soms zie je niet dat ze onderbroken zijn, maar kan ook nog in die zekeringkast iets mis zijn....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.