Volkswagen Polo: Accu leeg/kaduuk?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Goeiedag,

Ik was vandaag weer van plan om terug te reizen naar het andere kant van et land. (Zit nu bij m'n vriendin in Friesland), maar sinds vanmorgen ben ik er achter gekomen dat ik m'n lichten aan heb laten staan vanaf gistermiddag. Dus nu is de accu volledig leeg.

Nu wonen ze hier in een villapark, dus kon ik niet voorbij de slagbomen zonder pasje. Dus m'n schoonvader heeft met z'n busje de auto voortgetrokken naar het huis. Ging goed totdat de kabel brak.. noujah, de kabel zat dus niet vast aan de trekhaak. Want ie konden we op het moment even niet vinden. Dus toen werd het maar duwen.

Nu staat hij sinds kort al een poosje op te laden (Zo'n 3-4 uurtjes), maar het metertje van de acculader loopt niet verder dan 2. Ik heb het in die tijd nog 2 keer geprobeerd om op te starten, maar de dashboardlichtjes knipperen de hele tijd. 1 keertje bleek het goed te gaan, maar starten deed hij niet.

Is dit nou mijn ongeduld of schijnt het toch te zijn dat hij spanning verliest vanwege een lekkage?

Archu

Geplaatst door Archu (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

waar om probeer je het niet eerst met start kabels of even aan trekken 10 minuten rijden en je accu is weer vol .Maar als die accu ook van 1998 is zou ik daar eens naar kijken groetjes willem2

Santa (0), 15 jaar geleden

Of je accu is gewoon overleden a.g.v. inwendige kortsluiting.
Paar uur laden zou voldoende moeten zijn en ik zou, net als Willem al schrijft, eerst ff met startkabels proberen.
Indien je vermoedt dat je ergens een lek hebt zitten, zou ik de accu opladen met beide polen losgekoppeld van de auto.
(Ik neem aan dat je de beide polen NIET hebt laten zitten tijdens het laden en dat de lader ook een echte acculader is en GEEN druppellader...?)

Archu (0), 15 jaar geleden

Nee, geen druppellader. =P
Ik heb het daarna aan iemand anders gevraagd, en die had een acculader met snel opstarten. Daarnaast had hij ook nog eventueel startkabels aan de polen samen met de lader toegevoegd, en in een mum van tijd kreeg ik hem weer aan de praat. Heb hem daarna nog even een minuutje of 20 laten ronken, en kon daarna gelijk vertrekken zonder enige problemen.

Dus het probleem is voor de rest hier opgelost.
Toch nog bedankt voor de enige oplossingen ; ]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.