Volkswagen Polo: Motor loopt veel langzamer warm na nieuwe thermostaat

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Een maand of 2 geleden ik heb langs de weg stilgestaan met een oververhitte motor. We hebben de ANWB gebeld en die heeft de thermostaat vervangen. Maar nu valt het mij op dat de motor nu juist erg langzaam opwarmt. Voorheen was hij bij 5 km binnendoor al warm tot 70 graden, maar nu is dat bij 10 km nog niet het geval.
Heeft iemand een idee wat het probleem zou kunnen zijn?

Bedankt alvast!

RianR

Geplaatst door RianR (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

lijkt erop dat de thermostaat open blijft staan, ofdat er te weinig water inzit, controleer eerst of je voldoende water hebt, anders de thermostaat laten controleren/vervangen. 10Km is wel een flink eind als hij dan nog niet warm is. Wordt de kachel wel warm ?????

Groeten Marcel

RianR (0), 15 jaar geleden

Er zit voldoende koelvloeistof in het reservoir. Maar waar ik ook al aan had zitten denken, is dat die van de anwb water in het koelvloeistofreservoir had gedaan. Ik weet niet of dat iets uit maakt?
De kachel word wel warm, gelukkig maar :)

Groetjes, Rian

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

Als er water ingedaan is ALS DE BLIKSEM NAAR DE GARAGE om er koelvloeistof op te laten zetten. De vriestijden komen er weer aan, en de kans is groot dat je motorblok dan vandaag of morgen bevriest, met alle gevolgen van dien.

Groeten Marcel

RianR (0), 15 jaar geleden

Oh nee hoor! Dat is allang vervangen! Dat is allemaal in orde. Maar ik heb het na laten kijken, en het blijkt dus dat er veel fabricatiefouten worden gemaakt bij de thermostaat. Dan is het gaatje niet diep genoeg, maar het kan niet zoveel kwaad. MAar omdat ik nog garantie heb op die nieuwe thermostaat laat ik een nieuwe erin zetten en als het goed is is het probleem dan opgelost.
Bedankt voor de reacties!

M.V.G. Rian

Santa (0), 15 jaar geleden

[quote=RianR]Dan is het gaatje niet diep genoeg, maar het kan niet zoveel kwaad. M.V.G. Rian[/quote]
Huh........?

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

Rian, je hebt toch een probleem dat de auto niet snel genoeg op temperatuur komt; en niet dat het gaatje van de thermostaat niet diep genoeg is ? (Al heb ik geen idee wat ik me daar nu weer bij voor moet stellen; net als Santa )

RianR (0), 15 jaar geleden

Ja hoe kan ik dat nou duidelijk formuleren...
Dat pinnetje van de thermostaat duwt toch ergens tegenaan? En doordat dat pinnetje niet ver genoeg door kan schuiven blijft dat klepje open staan. En dan koelt ie eigenlijk continu.
Sorry, ik ben een vrouw met weinig verstand van die dingen, dus ik kan het geen namen gaan geven ofzo.

Groetjes

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Waarschijnlijk thermostaat-huis stuk, de ANWB zet een moertje achter de thermostaat, die blijft dan open staan, thermostaat inclusief huis vervangen, en de waterpomp laten controleren.

harnak (0), 15 jaar geleden

dekseltje thermostaathuis vervangen gaan ook nogal eens stuk goed kijken waar het pinnetje van de thermosstaat invalt ,succes

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

effe resume, is dit niet al zo'n type, waar de thermostaat in een huis zit, waar die plastic nokken nogal regelmatig willen afbreken, ?????? in dat geval moet je het huis ook vervangen, anders heeft de thermostaat niets om tegenaan te duwen.

Geef anders eens wat meer gegevens van de auto, eventueel kenteken mailen naar me kan ook.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.