Volkswagen Polo: acculampje blijft branden na plaatsen nieuwe accu!

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 sdi

heren,

wie kan mij helpen. ik heb n polo sdi 2001 asx. ik heb laats accu vervangen omdat ie niet wilde starten accu lampje brand. na vervanging accu (nieuw) blijft het lampje nog steeds branden. na een keer goed gas geven gaat ie uit. wat kan hier het probleem zijn??? Dynamo is gemeten en hier kwam 14,5 op te staat dus goed!

Polo sdi 2001

Geplaatst door Polo sdi 2001 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het acculampje verteld je niks over de staat van de accu, dit waarschuwt je voor de laadspanning, als het lampje dus brand, dan word de accu niet bijgeladen en sta je na een tijd stil langs de weg met een lege accu.

Waarschijnlijk is je dynamo aan zijn eind, neem eens een multiemeter en start de auto, meet eens het voltage op de accu, dus zonder eerst gas te geven, een kijken wat eruit komt als het lampje brand.

Gr Stefan

Polo sdi 2001 (0), 13 jaar geleden

ga ik proberen bedankt!!

emil32 (0), 13 jaar geleden

of als je een klein blaauw draadje is aan gesloten op je accu dan kan die ook stuk zijn

Polo sdi 2001 (0), 13 jaar geleden

als die vervangen is zal t probleem verholpen zijn??

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Dat blauwe kabeltje zit op de dynamo, niet op de accu, hij kan wel langs de accu lopen naar binnen, maar als deze kabel los hebt hangen, dan blijft het lampje branden en zal ook niet uitgaan bij gas geven.

Ik vermoed dat je probleem in de dynamo zelf zit..

Polo sdi 2001 (0), 13 jaar geleden

ik had bij het vervangen van mijn accu de dynami meteen laten meten en de monteur zei dat mn dynamo 14 aangaf dus goed zou zijn. kan het misschien aan de V snaar zitten, dat ie te los zit??

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Ik zou eerst even meten met het lampje aan, dat hij getest is kan best zijn, als hij op een bank gestaan heeft, dan draaien ze gelijk op een hoog toerental en dan kan de meting wel goed zijn..

Of is hij gemeten op de auto zelf ? Ook dat geeft geen uitsluitsel, is ook maar een moment opname.

Als je multieriem 'los' zit, dan zou je riem wel kabaal maken en sjierpen, ook zul je merken dat dan de stuurbekrachtiging half weg valt, m.a.w. zou de riem dan wel erg slap erbij moeten hangen, dit vermoed ik niet.

Polo sdi 2001 (0), 13 jaar geleden

hij maakt geen geluid. maar k zal er wel effe naar laten kijken. en meten ik laat je wel weten wat eruit is gekomen. bedankt voor je tijd en hulp

Polo sdi 2001 (0), 12 jaar geleden

Probleem opgeslost

bedankt!!

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat was het? Dynamo?

Polo sdi 2001 (0), 12 jaar geleden

Was idd de dynamo. hij was te zwak. nieuwe gemonteerd probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.