Volkswagen Polo: ontstekingshuis

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

ik heb polo 1.4 en zocht een ontstekings huis op de sloop zeiden ze dat ontsiekingshuis van 1.6 ook paste zo gezegd zo gedaan ontstekings huis en verdelerkap van 1.6 erop gezet starte hem en liep gelijk alleen onregelmatig maar dat is afstelling gaf op gegeven moment meer gas en sloeg af en niet meer aan te krygen nu ben ik bang dat nu ook de bobine stuk is had ik die ook moeten vervangen voor een 1.6 of kan dat een ontekingshuis 1.6 er zo opzetten vriendelijke gr peter

kanjertje

Geplaatst door kanjertje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Peter,

De bobine zal niet kapot gaan van deze ontsteking.

Begin eens om deze goed te zetten, nu zal het tijdstip niet kloppen n.l. Als de motor op Bdp staat ( zuiger 1 staat boven / distributie zijde ) dan moet het midden van de rotor in lijn liggen met het merkteken / inkeping op ontstekingshuis, dat is het '0 punt' en zo moet hij op zijn minst lopen.

Vonkt hij wel nog ? Zo nee, haal de bobine kabel uit de verdeler en hou deze een halve cm van een massa ( motor ) af, trek de 3 polige stekker uit de ontsteking en stop in het middelste pootje een kabeltje, tik met het uiteinde van deze kabel op de massa terwijl je de bobine kabel op +/- een halve cm voor de massa houd, vonkt hij nu op de bobine kabel ? Wel even het contact aanzetten.

Geen vonk = een defecte bobine, vonkt hij dan wel, dan zal de hall-gever in de ontsteking defect zijn.

De basis moet wel in orde zijn uiteraard.

Gr Stefan

ed72 (0), 13 jaar geleden

hallo peter

stefan84 heeft gelijk.
maar ik wil nog wat aanvullen wat betreft de halgever.
daarom heb ik even een email gestuurd met een schemaatje hoe dit in elkaar zit.
als het een en ander gelukt is, wil je het dan even feedbacken op dit forum?

mvgr eddy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.